Dolar 32,5286
Euro 34,9326
Altın 2.438,75
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

CHP 94 yaşında

CHP İl Başkanı Av.Ali Rıza Toprak: “Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi 94 Yaşında”

CHP 94 yaşında
Aksaray Anadolu AŞ
10 Eylül 2017 14:27

CHP İl Başkanı Av.Ali Rıza Toprak: “Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi 94 Yaşında”

CHP İl Başkanı Av.Ali Rıza Toprak, CHP’nin 94. kuruluş yıldönümünde yaptığı açıklama şöyle:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim İki Büyük Eserim Var. Biri Türkiye Cumhuriyeti. Diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diyerek kurduğu partinin 94. Yılını yaşamanın onur ve gururunu taşıyoruz. Bugün aynı zamanda emperyalistlerin denize döküldüğü İzmir’in kurtuluş günüdür.

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile birlikte halkımızın medeni ve sosyal haklara kavuşmasının, demokratikleşmesinin sağlanması, ilerlemesi ve sürekli hale gelmesinin; çok partili hayata geçişin Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine ulaşma mücadelesinin öncüsü ve sağlayıcısıdır. Partimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olmasının en büyük teminatıdır.

Her zaman ezilenin, hakkı yenenin, mazlumun yanında yer almış. Yolsuzluğun ve sömürünün karşısında dik durmuştur.

Cumhuriyetin kurulup, egemenliğin tek bir kişiden alınarak halka verilmesi sağlandıktan sonra iktidarın halk tarafından denetiminin ve değişimin sağlanması için çok partili siyasi hayata geçişi de yine Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştır. Yurttaşlarımızın özgürlük ve eşitliğe kavuşması için mücadele eden Ulu Önderin en önemli kuruluşu olan partimiz bugün de kuruluş felsefesinin gereği olarak hak, hukuk ve adalet mücadelesini yılmadan, sinmeden, hiçbir güçten korkmadan devam ettirmektedir. Cumhuriyetin kurucusu olan partimiz geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasinin, laikliğin, bağımsızlığın, eşitliğin, insan hak ve özgürlüklerinin, sosyal devletin, emeğin, adaletin, milliyetçilik ve devrimciliğin yılmaz güvencesi olmaya devam etmektedir ve ilelebet devam edecektir.

Partimizin kuruluşunun 94. Kuruluş yıldönümünde kurucusu Genel Başkanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve gazilerimizle birlikte Atatürk’ten sonra genel başkanlık görevini yerine getiren İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve görevde bulunan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, partimizin yönetiminde görev alan arkadaşlarımıza her türlü tehdit, endişe ve korkudan çekinmeyip partimize üye olan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti idealiyle yaşayan, mücadele eden partimize emek veren tüm yol arkadaşlarımıza saygı, şükran ve teşekkürlerimizi sunuyorum.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.