Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
BİST 8.734,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl Aksaray’da

Aksaray İl Teşkilatını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “Pazar günü akşam yapılacak seçimde sonuç HAYIRdan yana olacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl Aksaray’da
Aksaray Anadolu AŞ
11 Nisan 2017 13:27

Aksaray İl Teşkilatını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “Pazar günü akşam yapılacak seçimde sonuç HAYIRdan yana olacak” dedi.

Parti İl Binasında gerçekleşen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürel, Niğde il başkanı Erhan Adem, Niğde teşkilat başkanları, Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak, Merkez İlçe Başkanı Ünal Er, teşkilat başkanları, belde belediye başkanları ve partiler katıldı.

Parti il binasında gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Ali Rıza Toprak, “16 Nisan’da gerçekleşecek Referandum seçiminde ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakanı, ne de bir siyasi partiyi oylamayacağız. Gerçekleşecek olan seçimde ülkemizin Rejimini oylayacağız. Biz taraf olarak Hayır’dan yanayız. 16 Nisan’da gerçekleşecek Referandum seçiminde sağduyunun kazanacağını ümit ediyorum. HAYIR’ı millet göğüslerken, diğer tarafta eveti ise devletin tüm olanakları seferber edilmektedir. Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet payidar kalacaktır. 16 Nisan akşamında halkımızın kararı HAYIR olarak sandığa yansıyacak. İşte o akşamdan sonra tekrar siyasi partiler biraraya gelerek daha demokratik bir anayasa için ortak akıl ile daha demokratik bir anayasa ile tanışmak için çalışmalar başlayacaktır” dedi.

“Sandığa Gidilip Oy Kullanılmalı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ; “Burada bir siyasi tercih yapmayacağız. Burada herhangi bir şekilde genel ya da yerel seçim olmadığı için parti tercihlerimiz asla söz konusu değil. Bu bir memleket meselesidir. Halk oylaması kampanyasında parti kimliğinden uzak bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizler anayasa değişiklik paketindeki maddeleri konunun uzmanlarıyla değerlendirdik. Her vatandaşımızın hayati önem taşıyan bu referandum da yurttaşlık bilinciyle hareket ederek sandığa gitmesi çok ama çok önemli. Burada bir siyasi tercih yapmayacağız. Burada herhangi bir şekilde genel ya da yerel seçim olmadığı için parti tercihlerimiz asla söz konusu değil. Bu bir memleket meselesidir. Vatandaşların bu meseleye ilgi göstermesi ve oy kullanması çok önemlidir” dedi.

“Meclisi Feshetme Açıklaması”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl; “Cumhurbaşkanı’nın Meclisi feshetme yetkisinin olduğu” yönündeki tartışmalara da değinen Bingöl, şu ifadeleri kullandı: “Hiç uzağa gitmeyelim. Her siyasi partinin ya da her sivil toplum kuruluşunun bu referandum sürecinde yayınladıkları bir takım broşürler, kitapçıklar, materyaller var. Alın bakın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yayınlamış olduğu o kitapçıkta çok açık bir şekilde fesihten bahsediyor. Diyor ki ‘Karşılıklı feshetme Cumhurbaşkanı’nın yetkisinde olduğu gibi parlamentodaki milletvekillerinin belli bir sayıda imzasıyla da fesih söz konusu olabilir” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.