Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

CHP İl Başkanı Koçak’ın 24 Kasım mesajı

CHP İl Başkanı Koçak’ın 24 Kasım mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Kasım 2018 22:05

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak, ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk’e 95 yıl önce ’Millet Mekteplerinin Başöğretmeni’ unvanının verilmesi nedeniyle, 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün bir yenisini daha kutlamanın mutluluğunu yaşamakla birlikte ülkemizin eğitim sisteminin ve öğretmenlerimizin içinde bulunduğu karanlık tablonun burukluğunu yaşıyoruz.

“Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir” diyen Mustafa Kemal Atatürk, geleceği kazanacak bir toplumun temel dayanağının yeni nesilleri yetiştirecek olan öğretmenler olduğunu dolayısıyla bir ülkede öğretmenin statü ve durumunun ülkenin aynası olduğunu belirtmiştir.

On yedi yıllık AKP iktidarı döneminde öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları sürekli gerilemiştir. Özellikle eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla Öğretim Birliği’ne vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama hevesi, bilimsel içerikten uzaklaştırılıp eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmek istenmesi, öğretmenlerin yaşadığı sorunları daha da derinleştirmiştir. Ohal sürecindeki haksız ve hukuksuz uygulamalarla soruşturma bile açılmadan on binlerce eğitimci işlerinden edilmiş binlercesi sürgüne gönderilmiş ve eğitim büyük yara almıştır.

Bütün bu koşullarda çözüm üretilmenin aksine öğretmenlerimizin sorunlara daha da artarak büyümektedir.

Şöyle ki;

* Türkiye`de çalışan öğretmenler, OECD ülkeleri içinde en çok çalışan, en düşük maaş alan öğretmenler arasındadır. – Öğretmenlerin yüzde 80`i geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakılmış, üçte ikisi borçlanarak hayatını sürdürmek zorunda kalmıştır. – Öğretmenler, sık sık değişen eğitim politikaları nedeniyle siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı`nın elinde adeta oyuncak haline getirilmiştir. – Öğretmen açıkları sorununa kalıcı çözümler üretilmeyerek 400 bini aşkın işsiz öğretmenin ataması yapılmamış, bugüne kadar yüzlerce işsiz öğretmen resmen intihara sürüklenmiştir. – Eğitime bütçeden yeterli pay ayrılmaması nedeniyle öğretmenler öğrencilerden çeşitli adlar altında para toplamaya zorlanan birer “tahsildar” durumuna düşürülmüştür. – Demokratik haklarını kullandıkları ve sendikal çalışmalara katıldıkları için her yıl çok sayıda öğretmen soruşturma geçirmekte, sürgün ve cezalarla karşı karşıya kalmaktadır. Her fırsatta muhalif sendika üyelerine soruşturma açılmakta, bazıları hakkında sürgün, maaştan kesim cezaları hatta memuriyetten çıkarma cezaları verilmekte, bu tür keyfi cezaların tamamına yakını yargıdan dönmektedir.

Bütün olumsuzluklara rağmen ülkemizde iyi bir gelecek inşa etmek uğruna çabasını esirgemeyen bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, işlerinden ve öğrencilerinden hukuksuz Ohal KHK’ları ile uzaklaştırılan öğretmenlerimizin bir an evvel görevlerine dönmelerini, atanamayan yüzbinlerce öğretmenlerimizin sorunlarına biran evvel gerçekçi çözümler üretilmesini temenni ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.