Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

CHP Milletvekili adayları: Terörü biz bitireceğiz!

CHP Aksaray Milletvekili adayları, Hakkı Açıkalın, Meral Koşar ve Hasan Ali Elibol şu açıklamaları yaptı.

CHP Milletvekili adayları: Terörü biz bitireceğiz!
Aksaray Anadolu AŞ
14 Ekim 2015 13:12

Dün şehidimiz Oğuz İlker Tosun’un arkasından Aksaray olarak birlikte ağladık. İnşaatı henüz bitirilememiş evlerindeki acıyı birlikte gördük. Allah hiç kimseye evlat acısı vermesin. Yandılar, yandılar, yandılar. Bizlerde üzüldük ancak, onların evini yakan ateşi tamir mümkün değil.

Oğuz İlker Tosun’un evini kavuran ateş başka evleri kavurmamalıdır. 31 yıllık mücadelemiz terörün silahla bitirilemeyeceğini göstermiştir. Terörle en sert mücadeleyi sürdürmek zorundayız ancak, terörün siyaset ve siyasetçiler tarafından bitirileceği anlaşılmıştır.

AKP iktidarında yapılan yanlışlar, terörü bitirmemiş, aksine güçlendirmiştir. Çözümün TBMM dışına çıkarılması, Oslo’da İmralı’da gizli pazarlıklar yapılması, yapılan pazarlıkların açıklanmaması, görüşmüyoruz diye gerçeğe aykırı bilgiler verilmesi terörü azdırmış, özellikle asfaltın altına yerleştirilen bombaları hükümetin görmezden gelmesi gençlerimizin şehit olmasına neden olmuştur.

CHP’nin terörü bitirme konusundaki önerileri haklı çıkmıştır. Terörün bitirilmesine ilişkin siyaseti TBMM’deki partiler kararlaştıracaktır. Çünkü bu sorun bir partinin çözebileceği bir sorun değildir. Demokrasinin, hukuk devleti temelinde kurulması gereklidir. Milletin kabul etmeyeceği hiçbir pazarlığa girilmemeli, milletten gizli hiçbir şey yapılmamalıdır. Toplumsal uzlaşma gerçekleştirilmelidir. İktidar olan parti bilmelidir ki bir kişinin yaşamı bir siyasal partinin iktidarda kalmasından daha değerlidir. Herkes bilmelidir ki SAVAŞ TÜM KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR. Bu millet sağ sol çatışmasını aşmıştır, alevi sünni kışkırtmasını aşmıştır. Terör belasını da defedecektir. Terörü bitirmek için Aksaray’lı hemşerilerimizden yetki istiyoruz, görev istiyoruz, sorumluluk istiyoruz..

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.