Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
BİST 8.730,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Aksaray’da

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Aksaray il örgütünü ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi..

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Aksaray’da
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ekim 2016 18:23

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; “Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımızın soruları çalınmasın, kifayetsiz gevezelerden kurtulmak için buradayız. FETÖ´nün Koalisyon ortağından kurtulmak için, Partimizi iktidar yapmak için, yüzünüzü güldürmek için yollara düştük. Ve bu günde Aksaray´dayız” dedi.

Parti binasında çok sayıda partilinin katıldığı programa CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 22. Dönem İzmir Milletvekili PM Üyesi Prof. Dr. Hakkı Akalın, Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak yaptı.

İl Başkanı Toprak; Türkiye´nin Ortadoğu modeline sürüklendiğini iddia ederek şu sözlere yer verdi;

“Cumhuriyet Halk Partisi Halk´ın Partisi artık orta Anadolu´da da ayağa kalkacak ve ayağa kalkma zorundayız. Yoksa Halk´ın partisi kenarda kalacak ve ülkemiz Ortadoğu´ya doru sürükleniyor. Ortadoğulu olmak maalesef medeniyetten ve çağdaşlıktan uzaklaşmaktır. Bu nedenle Ortadoğulu olmak istemiyoruz. Ortadoğu geçmişte; Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyet´ine özenerek, onlarda Türkiye gibi olmak istiyordu. Ortadoğu´nun özlediği Türkiye maalesef birilerinin hareketi ile onların çamuruna gidiyor.”

Açılış konuşmasının ardından söz alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; “Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımızın soruları çalınmasın, kifayetsiz gevezelerden kurtulmak için buradayız. FETÖ´nün Koalisyon ortağından kurtulmak için, Partimizi iktidar yapmak için, yüzünüzü güldürmek için yollara düştük. Ve bu günde Aksaray´dayız. Dolar tarihinde 3,10 geçerken, 3,5 tarafı denizlerle çevrili Türkiye´nin 4 tarafı sorunlarla çevrili, çiftçinin ürünü dalda kalmış para etmiyor, çiftçi mazot ve gübre alamıyor. Çocukları okula gönderiyorsun soruları çalınıyor, 3,5 milyon Suriyeli Türkiye´nin sokaklarında geziyor. Bir taraftan da savaşın içindeyiz. Benim ayarımda değilsin diyerek Irak´ın Başbakanına meydan okuyorsun. Sonra da heyet göndererek orada kendini şirin gösteriyorsun. Giden Heyet orada; ‘Recep Tayip Erdoğan´ın meydanlarda sana fırça attığına bakma. Aslında niyeti öyle değil. Ama ne yapalım oy için bunları söylemek zorunda´ diyor” ifadesini kullandı.

“Memleketin Kurtuluşunun 1´inci Yolu …”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce iktidar partisini sert dille eleştirirken, Memleketin kurtuluşunun 1´inci yolunu da açıkladı. İnce;“Ben 14 Yılıdır mecliste milletvekiliyim. Ancak 14 yıldır Aksaray´dan hep AKP milletvekilleri seçiliyor. Bu Memleketin kurtuluşunun 1´inci yolu Aksaraylılar, Kaçak saraylılara oy vermekten vazgeçerse bu memleket kurtulur. Aksaraylıların AKP´ye oy vermemesi için bir tane neden söyleyeyim. Çiftçiler tarafından yapılan baraja belediye para vermezken, çiftçilerden para alıyor. Ama CHP´nin bir tane Meclis üyesi yok” dedi.

“Bunlar Ne Zaman Sıkışsa Bir İsrail Palavrası Çıkarırlar”

Cumhurbaşkanının sözlerini de eleştiren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; “Meydanlarda gezen Cumhurbaşkanı ‘Arazi´de de olacağız, Masada da olacağız´ diyor. O Arazi´de olmaz, olsa olsa başı sıkışınca arazi olur. FETO´yu başımıza bela eden o. Ancak şimdi arazide olmak yerine FETO konusunda arazi oluyor. Masa´da olacağını söylüyor. Sen Masada olamazsın, ama kasada olduğunu biliyoruz. Bunlar ne zaman sıkışsa bir İsrail Palavrası çıkarırlar. İsraile ‘One Minute´ dedin de ne kazandık? Libya´a uçak dolusu para gönderdin de ne kazandık? Mısırlı Esma için ağladın da ne kazandık? Yemen´e suikast silahları gönderdin de ne kazandık? Irak´la dalaştın da ne kazandık?

“Bir de Mareşal Yapalım Seni”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Lozan´ın tartışan Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hodri meydan dedi. İnce; “Lozan´ı tartışıyorsun, ama senin döneminde 16 Ada´yı Yunanistan´a terk ediyorsun. Eğer İsmet Paşa eksik yaptı, yanlış yaptı diyorsan hazır Başkomutansın. Urla´da da villan var, karşıda da Yunan Adaları var. Geç karşıya al o adaları bir de Mareşal yapalım seni.1923 ruhu ile hareket edilemez diyerek Cumhuriyet´e çatıyor. Doğru söylüyorsun sen 1923 ruhunu anlayamazsın. Sen 1600´lülerin,Orta Çağ kafasındasın” şeklinde konuştu.

“FETÖ-AKP Kavgasının İkinci Kara Kutusu Açılsın”

FETÖ soruşturmalarına da değinen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; “Bank Asya´nın açılış kurdelesini kesen Recep Tayip Erdoğan´dır. Şimdi ise Bank Asya´da 10 Lirası olan Devlet Memurunun ilişiğini kesiyor. Önceden kurdele kesen Tayip Erdoğan, şimdi ise Memurun ilişiğini kesiyor. Terör Örgüt Lideri FETO´ya ‘Bitsin Artık Bu Hasretlik´ diyerek tarihe geçmiş ilk Başbakan´dır o. AKP ile FETÖ´nün kavgasında birinci kara kutu açılırken, neden ikinci kara kutu açılmıyor. Darbeyi yapan 1 numara kim. Darbe olmuş olsaydı kim başbakan, kim vali olacaktı? Bu listeyi bu Milletin bilme hakkı yok mu? Bunu biran önce açıklamalarını bekliyoruz.

“Bu İktidar Çiftçiye 50 Milyar Lira Borçludur”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Aksaray´ın da yer aldığı İç Anadolu Bölgesinin gelirinin Tarım ve Hayvancılık olduğunu belirtti. İnce; “Bu Ülke de Tarım Bakanı İlahiyatçı, Müsteşarı İş-Kur´cu, Bakan Yardımcısı hukukçu. Türkiye´de Tarım ve Gıda Bakanlığı diye bir bakanlık yok. Yani Bakanlık varda, başındakiler konunun uzmanı değil. 2013-2015 arası 400 milyar Liralık Tarımsal ürün ithal etmiş. 2006´da kendilerinin çıkardıkları yasa da Gayri Hasılat Milli Gelirin %1´i Tarıma ayrılacaktı. Ancak %0,5´ini ayırdılar. Hesap ortada, kitap ortada, yasa ortada. Bu iktidar çiftçiye 50 Milyar Lira Borçludur. Mazotun rafineri çıkışı 1,15 Lira. ÖTV ve KDV ile 2,34´ü buluyor. Böylelikle çiftçiye verdikleri desteklemede Mazot alımı ile geri alınıyor. Türkiye son 10 yılda 2 Trakya Bölgesi büyüklüğünde 27 Milyon Hektarlık alanını ekemiyor. Türkiye´de çiftçiler 4 Milyar Litre mazot tüketiyor. İktidar partisi tarafından verilen Destekleme, Mazota verilen vergi ile eşit seviyededir. Hayvancılıkta da Tarım gibi ne hale geldi. 1980 yılında 85 milyon sığırımız vardı. Bugün ise sığır sayısı 53 milyon. 1980 yılından bugüne Türkiye´nin nüfusu 30-35 Milyon artarken, yetiştirilen hayvan sayısı azalmış. Türkiye dışarıdan mercimek, pamuk, hayvan, saman alan bir ülke oldu. Bunlar Haram-Helal ver Allah´ım, Garip Kulun Yer Allah´ım hesabındalar” dedi.

“Albay Yaverler Fetöcü Çıkınca Genelkurmay Başkanı Yaveri Oldu”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; Başkanlık sistemi konusuna da değindi. İnce; “Son zamanlarda bir başkanlık sistemi tartışması aldı başını gidiyor. Başkanlık gelsin, ülke sengin olsun diyor. Sen bir Cumhurbaşkanısın. Başbakan emrinde. Bin diyorsun, biniyor. İn diyorsun, iniyor. Bazen Bin Ali, bazen de İn Ali. Sen televizyonlarda açıklama yaptığın zaman televizyonlarda o an Başbakan konuşsa bile canlı yayın kesilerek senin konuşmalarına bağlanılıyor. İn Ali, Bin Ali, son zamanlarda da Dur Ali çıktı. Önce Albaylardan Yaver vardı. Albaylar FETÖ´cü çıkınca şimdi de Genelkurmay Başkanı yaveri oldu. Şuan ki; mevcut Genelkurmay başkanı da kendisinin yaveri gibi. Yeni Kapı´ya gel diyor, geliyor. Köprü açılışı var, gel diyor, geliyor. Nikah şahidi oluyor.

Genelkurmay Başkanı mı? Cumhurbaşkanının Yaveri mi belli değil. Herşey emrinde. Sen ne yapamıyorsun da Başkanlık sistemini istiyorsun. Sana engel olan kim? Binali mi? Genelkurmay Başkanı mı? Parlementoda çoğunluğun mu yok? Valiler mi engel oluyor?

Kim Engel oluyor, kim? Ne olacak Başkan olunca. Sihirli bir el mi değecekte sorunları çözeceksin. Şimdi neden çözemiyorsun bu sorunları? Eski bir Genelkurmay Başkanı çıkıyor açıklama yapıyor, ‘Et´e soğan doğranıyor´ diye. Koca Türk Ordusu doğrandı, ayıptır, günahtır, sen hâlâ kasapta kalmışsın. Nasıl Genel Kurmay Başkanısın” ifadesine yer verdi.

“Dünya´da Ordusu Olmayan Genelkurmay Başkanı Olarak İlk Türkiye´dir”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; “Darbe´den sonra Askerin gücünü bir araya toplarsak gücü tek yerde toplanırsa darbe oluyor. AKP iktidarı aldığı karar ile Sahil Güvenlik ile Jandarma´yı İçişleri Bakanlığına, Kara, Deniz, Hava Kuvvet Komutanlığını da Milli Savunma Bakanlığına bağlanırken, Genelkurmay Başkanlığı da Başbakanlığa bağlandı. Dünya´da ordusu olmayan Genelkurmay Başkanı olarak İlk ve tek Türkiye´dir. Bu güç darbe olmaması için dağıtıldı. Peki askerin eline güç verilince darbe yapıyor da, sivilin eline güç verilirse tehlikeli olmaz mı?” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.