Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

CHP’nin 95’nci kuruluş yıl dönümü

CHP’nin 95’nci kuruluş yıl dönümü
Aksaray Anadolu AŞ
11 Eylül 2018 21:51

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Aksaray’da tören düzenlendi.

CHP Aksaray İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Partimizin 95.Kuruluş Yıldönümünü; Ankara’da Genel Başkanımız, milletvekillerimiz ve il başkanlarımız ile, Aksaray’da örgütümüz ile kutladık..

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.’’ Diyerek bize miras bıraktığı Cumhuriyetimizin temel taşlarından biri olan Cumhuriyet Halk Partisinin 95. Yaşını coşkuyla ve gururla kutluyoruz. Bugün rejimin değişmesi ile Türkiye Cumhuriyeti tek adam rejimine dönüşmüş olsa da Cumhuriyeti tekrar eski ihtişamına dönüştürecek gücün halkımızda ve kendimizde olduğunu biliyoruz ve bunu başaracağımıza yürekten inanıyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi içişleri bakanlığına verilen bir dilekçe ile kurulmadı. Bandırma vapuru ile Anadolu’ya çıkan o ruh, Amasya genelgesi ile milli heyette can buldu. Erzurum kongresinde vatanın bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya haykırıp, Kuvayı Milliye adı altında Sivas Kongresinde Misakı Milliyi çizerek top yekün vatan savunmasını yaptı. Emperyalizme diz çöktürüp 9 Eylülde kurtardığı vatanı ile aynı günü doğum günü kabul edip 9 eylül 1923’te ete kemiğe bürünüp Cumhuriyet Halk Fırkası adıyla Türk tarihindeki yerini aldı.

95. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi; hukukun, özgürlüklerin, çağdaşlığın, milli birlik ve beraberliğimizin ve ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı olmaya devam edecektir. Bu vesileyle vatanımızı kurtaran ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. İzmir’in kurtuluş günü ile Partimizin doğum günü kutlu olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.