Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Çiftçi hasada üzgün başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Av. Ali Rıza Toprak yayınladığı basın bildirisinde 2017 hasat dönemine dair açıklamalarda bulundu.

Çiftçi hasada üzgün başladı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Temmuz 2017 14:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Av. Ali Rıza Toprak yayınladığı basın bildirisinde 2017 hasat dönemine dair açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Toprak açıklamasında şunları kaydetti:

“Çiftçilerimiz arpa ile hasada başladı. Buğday pazarına gelen mahsul henüz hükümet tarafından taban fiyat belirlenmediğinden, buğday pazarı esnafının insafına bırakıldı.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı geleneksel hale getirdiğini belirttiği Hasat Bayramını Kazıcık Tol’da kutladı. Aksaray Valisi Aykut Pekmez Hasat Bayramında Anadolu’nun bize Allah’ın bir lütfu ve atalarımızın mirası olduğunu belirterek tarımsal verimliliğimizi ve kalitemizi artırmamızın gerektiğini belirtti. AKP grup başkanvekili İlknur İnceöz ve AKP’li STK başkanlarının katıldığı Hasat Bayramında nedense hiç kimse, neden taban fiyatlarının açıklanmadığını sormadı. Eli nasırlı, alnı güneş yanıklı çiftçilerimizden çok AKP erkânının bu toplantıya çiftçilerin Hasat Bayramı demek doğru olmasa da Ziraat Odası Başkanımız Hasat Bayramı diyerek gündemi belirledi.

Çiftçilerimiz tarım hasadına başlamadan önce AKP hükümeti arpa, buğday, mısır gibi tarım ürünlerinde ve Karkas Et’te ithalat düzenlemesi yaptı. Yani ithalatı kolaylaştırdı, vergileri indirdi. Yerli üretici yani çiftçilikle ve hayvancılıkla geçinenler bu işe isyan ediyor.  Çiftçilerimizin adına bu işi protesto etmesi yerli üretimi koruması gerekenler bayram yapıyor.

Ülkemizde artı değer çiftçilikle, hayvancılıkla, imalatla artar. İthalatla sorunları çözmeye çalışanlar gerçek üreticileri zarar ettirir, canından bezdirir, iflas ettirir. Türkiye gıdada kendi kendine yeten ülkeler arasında ilk 6’da iken AKP iktidarı döneminde nohuttan kuru fasulyeye, mercimekten buğdaya, koyun keçiden danaya her şeyimiz dışarıdan gelir oldu. Üstelikte Rusya’dan Çin’e, Kanada’dan Brezilya’ya, Hollanda’dan Avustralya’ya her ülkeden tarım ürünü ve canlı hayvan ithal etmeye başladık. Temel gıdada dışa bağlı olduk.

Eli nasırlı, alnı güneş yanıklı emeğiyle geçinen çiftçinin Hasat Bayramını kutluyoruz. Bu zor koşullar altında da olsa bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.