Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 27°C

Cumhurbaşkanımız elini değil gövdesini taşın altına koymuştur

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, başkanlık sistemi ve seçim barajına ilişkin yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız elini değil gövdesini taşın altına koymuştur” dedi..

Cumhurbaşkanımız elini değil gövdesini taşın altına koymuştur
Aksaray Anadolu AŞ
6 Mart 2016 23:04

Seçim barajını düşürme tekliflerine muhalefetin yaklaşmadığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, “Seçim barajı noktasında ne kadar samimi ve net olduğumuz ortadadır. Gelin seçim barajını düşürelim dedik, alternatifleri sunduk. Bunlara yaklaşılmadı. Şimdi geliyorsunuz buradan seçim barajını düşürelim diyorsunuz. Bu konudaki tavrımız net. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde alternatifleri sunduğunda kimseden ses çıkmadı. Ondan sonra geleceksiniz burada yok şöyle oldu yok böyle oldu diyeceksiniz” diye konuştu.

Başkanlık Sistemi, milletimizin hayrınadır

İlknur İnceöz sözlerine şöyle devam etti;
“35 yılık terör ile mücadelede dönüp geriye bakmak, terörü lanetlemek gerekir. Bize vicdan sorgulaması yapanların önce bunu net olarak yapması gerekir. Bu savaş değildir. Savaş iki devlet arasında olur dediğimizde birçok yerden toplu ses çıkıyor. Özellikle belirtmek istiyorum, Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde 35 yıldır süren bu terör sorunundan Türkiye’nin kurtulması lazım demiş, terör sorunun çözülmesi noktasında “Siyasi hayatıma mal olsa dahi, bu sorunu çözeceğim demiş”, elini değil gövdesini taşın altına koymuştur. Böyle bir liderden bahsediyoruz.

Şimdi soruyorum sizlere, bu lider mi başkanlık için ülkeyi kan gölüne çevirecek. İşte burada gerçekleri konuştuğumuz için birilerinin canı sıkılıyor olabilir. Artık yeter. Bizim böyle bir siyasi hesabımız yok. Başkanlık sistemini, Cumhurbaşkanımızın ismi üzerinden dar bir alana sıkıştırmak istiyorlar. Bilinmelidir ki, istemler kalıcıdır, kişiler geçicidir. Cumhurbaşkanımız başkanlık sistemini savunuyorsa, bizler savunuyorsak herkes bilsin ki bu ülkemizin geleceği içindir. Bunun doğru ve net okunması lazım. Geçeklerin bu kadar ayrıştırılarak farklı algılarla topluma lanse dilmesine müsaade etmeyeceğiz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.