Dolar 32,4490
Euro 34,5109
Altın 2.473,25
BİST 9.561,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 21°C

Cumhuriyet onur ve gururumuz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Av. Ali Rıza Toprak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı..

Cumhuriyet onur ve gururumuz!
Aksaray Anadolu AŞ
28 Ekim 2017 20:47

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Av. Ali Rıza Toprak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş, uygar ve medeni bir yoldur Cumhuriyet. Özgürlüktür, kurallar çerçevesinde istenildiği gibi yaşamaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluşun vazgeçilmezi ve ülke yönetiminin temelidir. En büyük eserdir, en büyük mirastır Cumhuriyet. Halkın gücüdür, milletin sesidir, tam bağımsızlığın çerçevesidir. Uğruna nice savaşlar verilen, direnişler yapılan istiklal mücadelesinin, tam bağımsızlık savaşının en güzel örneğidir Cumhuriyet.

Azimle aşılmış zorlukların üstüne yüzlere gelen bir parça gülümsemedir. Sarayda çekilmiş sefa üzerine halkın yaşadığı zorlukların son bulmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın verdiği gururun tarif edilemez mutluğudur. Milletimizin en büyük kazancıdır. Çağdaş oluşun simgesi, demokrasinin bir diğer adı ve bizleri çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıran en büyük mirastır. Tam bağımsızlık uğruna verilmiş onca savaşın, dökülmüş onca kanın sonucudur Cumhuriyet.

Egemenlik hakkının kayıtsız şartsız bir şekilde millete ait olduğunu söyleyerek Cumhuriyet rejimini bizlere miras bırakan yüce Atatürk’ün bu eşsiz mirasına kendini bilen bu ülkeyi seven her Türk vatandaşının sahip çıkması gerekmektedir. Çünkü cumhuriyet demek ayrımcılık değil birleştiricilik demektir. Çünkü cumhuriyet demek bağnazlık değil akılcılık demektir. Cumhuriyet laikliktir, Cumhuriyet hukukun üstünlüğüdür. Cumhuriyet alana gelen gençleri elinde flama ve bayraklarla bekletip geri göndermek değildir. Cumhuriyet ara verilecek bir yönetim şekli değildir.

Bu onurlu mücadelede savaş vermiş başta Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, Şehit ve Gazilerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.