Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Dağcılardan anlamlı davranış

Aksaray Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (Aksadak) üyeleri hafta sonu etkinliği kapsamında çıktıkları doğa yürüyüşünde çevreye verdikleri önemi de göstermiş oldu..

Dağcılardan anlamlı davranış
Aksaray Anadolu AŞ
13 Kasım 2015 15:18

Güzelyurt Manastır Vadisinde yapılan 8  kilometrelik yürüyüşün ardından piknikçiler tarafından bırakılan çöpleri gören dağcılar üzüntülerini dile getirdiler. Dağcılar, doğal güzelliklere sahip çıkılması, piknik yapan ailelerin çevre temizliği için daha duyarlı davranmaları gerektiğinin altını çizdiler.

Dağcılar yürüyüş düzenledikleri  Güzelyurt Manastır Vadisinde  çöpleri de temizlediler

Aksaray  Dağcılık Arama Kurtarma Derneği  Başkanı Avni Gökçe, ” Coğrafyası ve havası ile hem yerli hem yabancı turistler için  bulunmaz bir cennet olan Güzelyurt Manastır Vadisi  kirlenme tehlikesi ile karşı karşıya. Bu tehlikeye dikkat çekmek isteyen dağcılar  işbaşında.Güzelyurt Manastır  Vadisi Çöplük Olmasın, Temiz Kalsın temalı doğa yürüyüşü yaptı. Sporu aynı zamanda çevre duyarlılığı ile birleştiren Dağcılar, yürüyüş yapan Piknik yapanların attıkları organik olmayan her türlü çöp ve atığı toplayıp yürüyüş parkurlarını temizledi ve bölgeyi küçük bir çöp dağından arındırdı.

Halka açık olan bu tür yerlerin daha dikkatli kullanılması tahrip edilmemesi gerekir. çevre kirliliğinin de  bir afet olduğuna dikkati çekerek Maalesef bizim halkımız bu tür yerleri bulmak istediği şekilde bırakmıyor. Bizler bugün burada temizlik yaptık. Umarız bizden sonra buradan yararlanacak vatandaşlar da buna dikkat eder” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.