Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Demiryolu projesi yıl sonu başlıyor

Aksaray Valisi Aykut Pekmez: “Karayolundan sonra demiryolunda da Aksaray’ımız önemli bir noktaya gelecek’

Demiryolu projesi yıl sonu başlıyor
Aksaray Anadolu AŞ
15 Nisan 2017 00:39

Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti. Aksaray-Ulukışla Demiryolu hattı projesinin son durumu hakkında bilgi veren TCDD Genel Müdürü Apaydın, sondaj çalışmalarının devam ettiğini yapım ihalesinin ardından yılsonuna doğru ilk kazmanın vurulması ile projenin başlayacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekileri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, Aksaray Eski Milletvekilleri Ruhi Açıkgöz, Ahmet Yaşar, Nevzat Palta, AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Devlet Demiryolları ve Karayolları Bölge Müdürlüğü bürokratlarının da katıldığı ziyarette, Aksaray için büyük önem arz eden demiryolu projesinde gelinen son nokta değerlendirildi.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın yaptığı açıklamada Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi hakkında bilgilendirme ve sahayı yerinde incelemek için Aksaray’a geldiklerini söyledi.

-Yük ve yolcu taşımacılığı yapılacak, Aksaray OSB’ye ayrı bağlantı yapılacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın 2 ay önce Aksaray ziyaretinde ele alınan yatırım programında da buluna projenin Kırıkkale Deliceden başlayarak, Kırşehir-Aksaray, Aksaray-Ulukışla şeklinde çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Apaydın: “Aksaray; Ulukışla-Çakmaktan bağlanıyor. Çakmak bağlantısı ile birlikte sondaj çalışmalarına başlandı. Hedefimizi 2-3 ay içinde sondaj çalışmalarını bitirmek. Burası çok kolay bir güzergâh. 86 km’lik güzergâhta kazı, dolgu, menfez ve alt üst geçitler var. Çok zor bir güzergâh değil, sanat yapılarının tasarım çalışmaları bittikten sonra yıl içinde yapım ihalesine çıkacağız. Hedefimiz her şey iyi giderse yılsonuna kazmayı vuracak hale getireceğiz. Aksaray Ulukışla hızlı tren bağlantısıyla buradan hem yük hem yolcu taşımacılığı birlikte yapılacak. Ayrıca OSB’ye 8 km bağlantı yapacağız. OSB’nin yüklerini Mersine indirmek gibi bir hedefimiz var. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah sonuçları itibariyle Aksaray ve ülkemize hayırlı olur diye ümit ediyoruz’ dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz ise yaptığı açıklamada; demiryolu projesinin 2004 yılından itibaren takip edilen gerçekleştirilmesinde çok ciddi emekler verilen bir proje olduğunu söyledi.

Proje saha çalışmalarının tamamlanarak ardından kazmayı vurma noktasına geldiğini ifade eden İnceöz; “Aksaray OSB ciddi yatırımlar alıyor. OSB yatırımların güney hattına ulaşması daha sonra kuzey koridor ile beraber bu bağlantılarının kurulması bizim için çok elzem. Bu bir ekip çalışması Hükümetimizin bize verdiği 2004 itibaren takibini yaptığımız bir konu. Bu hayalin gerçekleşmesinde emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum’ dedi.

-Aksaray’a büyük avantaj sağlayacak

Vali Aykut Pekmez ise yaptığı açıklamada son Aksaray’ın 15 yılda aldığı önemli yatırımlara önemli bir halka daha eklendiğini söyledi.

Aksaray Demiryolu projesinin teknik olarak hızlı yapılabilecek bir konumda olduğunu vurgulayan Vali Pekmez; “İnşallah süratle yapımı gerçekleştirilecek. Karayolundan sonra demiryolunda da Aksaray’ımız önemli bir noktaya gelecek. Demiryolu; yük ve insan taşımacılığı açısından çok önemli. Özellikle OSB’ye bu yıl ekleyeceğimiz 500 hektar alanıda düşündüğümüzde birinci öncelikli Mersin limanına daha sonra Samsun limanına ulaşmada bize büyük avantaj sağlayacak. İlimize önemli katkılar sağlayacağın düşünüyorum. Bu konuda emeği gecen daha önceki ve şimdiki vekillerimize Sayın Ulaştırma Bakanımıza Hükümetimize Aksaraylılar adına teşekkür ediyoruz.’ dedi.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’a ziyareti ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eden Vali Aykut Pekmez; “Genel Müdürümüzün kendisini buraya gelmesi ile bakanlığımızın bu projeye ne kadar sahip çıktığını ve ne kadar arzulu olduğunu gösteriyor. Bizde bundan dolayı büyük memnuniyet duyduk. İnşallah Aksaray için ülkemiz için hayırlı bir çalışma olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.