Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Dersi bizzat saha çalışanlarının vermesi mümkün olabilir

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin Aksaray Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Hamit Özkök ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş’ı makamlarında ziyaret etti..

Dersi bizzat saha çalışanlarının vermesi mümkün olabilir
Aksaray Anadolu AŞ
8 Kasım 2016 14:08

Teorik bilginin önemine dikkat çeken ancak, bir de tecrübe denilen bir gerçek olduğunu belirten Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitede öğrencilere verilen derslerin bir kısmının, bizzat saha çalışanlarınca sunulmasını mümkün hale getirme arzusunda olduklarını kaydetti.

– Bazen Gerçekler Kâğıtlarda Yazılı Olanlar Gibi Olmayabilir –

Rektör Şahin Aksaray Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Hamit Özkök ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş’ı makamlarında ziyaret etti. Her iki kurumun da şehir için çok önemli çalışmalar yaptıklarını, üniversite olarak bu çalışmalara mümkün olan her desteği vermeye hazır olduklarını ileten Şahin, önemli bir projeden söz etti. Anlayışların kolay değişmediğini ama karşılıklı etkileşimle mutlaka değişebileceğini ifade eden Prof. Şahin, “Teorik bilginin önemi yadsınamaz ama bir de tecrübe var. Sanayicilerimiz tecrübenin içinden geliyor. Bazı dersleri bizzat sanayicinin vermesini mümkün hale getirebiliriz. Sanayici üniversiteye gelsin, iş koluna ilişkin tecrübelerini, yaşadığı sıkıntıları, sorunları nasıl aştığını, işini nasıl kurduğunu anlatsın. Çünkü gerçekler bazen kâğıt üzerindeki gibi olmaz; gerçek hayat farklı olabilir. Bir ölüm, bir iflas, bir hastalık veya 15 Temmuz’da olduğu gibi bir darbe… Gerçekler, kâğıt üzerinde bahsedilen planları altüst edebilir. İşte, bu tecrübeler öğrencilere çok değerli bilgiler kazandırır kanaatindeyim” dedi. Üniversitenin el atması gereken her konuya eğilmeye gayret ettiklerini de söyleyen Rektör Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yaklaşık 1,5 yıl içinde, Aksaray’ı merkeze alan pek çok çalışma yaptık. Elbette bu çalışmalara yenilerini ekleyebiliriz ve ortaya daha iyi çalışmalar çıkabilir. ASÜ tek başına; Valilik olmadan, Belediye olmadan, ATSO olmadan, Borsa olmadan, paydaşları olmadan bir şey yapamaz. Güzel işleri hep birlikte ortaya çıkarabiliriz. Aksaray son derece güzel bir hava yakalamış durumda. Beraber iş yapma kültürünün artarak devam etmesini arzu ediyoruz ve bu yönde çalışıyoruz.”

– “Evrensel Düşünen Yereli Gözeten” Sloganına Sahip Çıkıyoruz –

ATB Başkanı Hamit Özkök ise ziyaretin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “ATB-ASÜ işbirliği çerçevesinde yapmamız gerekenleri ve eksiklerimizi karşılıklı şekilde görüşüyoruz. Biz ASÜ’nün akademik potansiyelinden daha ciddi biçimde yararlanmak ve Aksaray’ımızın tarım sektörüne ilişkin projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Üniversitemizin ‘Evrensel düşünen yereli gözeten’ diye bir sloganı var. Bu slogana biz de sahip çıkıyoruz. Sayın Rektörümüzü şehrin tüm dinamikleriyle kol kola görmek bizleri memnun ediyor. İşbirliklerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ise şunları söyledi: “Üniversitemizle uyum içinde çalışıyoruz. Üniversite-Sanayi işbirliğini önemsiyoruz ve bu hususta önemli gelişmelerin yaşandığını görüyoruz. OSB’deki üretim tesislerimize artık öğrenciler hocalarıyla birlikte geliyor ve ilgili dersi üretim alanında işliyor. Bu bizleri memnun ediyor. Öğrencilerin teorik bilgiyi, OSB’de pratik olarak tanıması hem kendi mesleki gelişimleri için, hem de bizlerin arzu ettiği nitelikli eleman açığını kapatmak için önemli. Biz bu tabloyu özlemiştik ve çok önemsiyoruz. Sayın Rektörümüzü her zaman yanımızda buluyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz onu Aksaraylı görüyoruz ve beraberce şehrimiz için hizmet üretmeye devam ediyoruz.”

Gerçekleştirilen ziyaretlere her iki kurumun yöneticileri de iştirak etti ve projelerin detaylarına dair istişarelerde bulunuldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.