Dolar 32,3369
Euro 35,1195
Altın 2.238,84
BİST 8.770,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Din-Bir-Sen Aksaray Şubesi’nden birlik çağrısı

Aksaray’da faaliyet gösteren Din-Bir-Sen Sendikası tarafından Somuncu Baba Restoranda kahvaltı programı düzenlendi..

Din-Bir-Sen Aksaray Şubesi’nden birlik çağrısı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Ekim 2015 20:12

Programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Ak Parti Milletvekili Adayları Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Din-Bir-Sen ve Erbakan Vakfı Aksaray Şube Başkanı İlhan Demir ile çok sayıda üye katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı “Sizler halkın dini ve milli anlamda duygularına hitap eden kesimsiniz. O nedenle sizlerin görevi ve sorumluluğu çok büyük. Bizler de belediye olarak elimizden gelen bütün gayreti ve çalışmaları sizlerin daha rahat ve daha güzel bir ortamda yapabilmesi için bütün gayreti göstereceğiz” dedi.

Başkan Yazgı, Din Bir Sen Şube Başkanı İlhan Demir ve beraberindeki heyetin ilk başkan seçildiği zaman kendisine gelerek “Bazı camilerimizin bahçeleri geniş ve büyük burada çevre düzenlemesi ile beraber yazın çocukların oraya cezbedilmesi ve çekilebilmesi için belki çocuk oyun parkları konulabilir. Çocuklar hem Kur’an kursu eğitimi alırken aynı zamanda vakitlerini geçirebilecekleri alanlar oluşabilir” dediklerini hatırlatarak “ Bu o kadar güzel bir talepti. Çok hoşumuza gitmişti. Allah razı olsun kendisinden bize bu fikri verdiği için. Biz bunu uygulamaya başladık. Bu çalışmalarımız inşallah etap etapta hız kazanarak devam edecek.” şeklinde konuştu.

Başkan Yazgı şehrin su meselesi ile ilgili yaptığı açıklamada sorunun 3 aşamada çözüleceğini ifade ederek “ Kısa vadede verdiğimiz sözü gerçekleştirdik. Bağlıköy de yarı kapasite ile çalışan arıtma tesisimiz tam kapasiteye çıkartmak suretiyle barajdan daha önce aldığımız % 50-55 civarındaki suyu şu anda % 25’e indirdik. İkinci aşama da ise Orman Bakanımızın ziyareti sırasında verdiği talimatla 6 adet su kuyusu açmıştık. Bir yıl boyunca projelerimiz şu anda bitti. Onaylandı.

İnşallah Kalkınma Bakanlığımızın onayının da birkaç hafta içinde tamamlanacağını biliyoruz. Onunla beraber de ilk çalışmalar ihale dilerek başlayacak. Dolayısıyla 6 adet su kuyusundan elde ettiğimiz yer altı kaynağını da biz devreye sokacağız. Böyle yaptığımız zaman barajdaki suyu kullanmayacağız.” dedi.

Başkan Yazgı, sudaki koku probleminin barajdaki yosundan kaynaklandığını ifade ederek “ Göl yüzeyinde havanın sıcaklığından kaynaklanan farklı etkenlerden dolayı orada yüzey tamamen yosunla kaplı her tarafta da bu katmanlar var. Biz ne kadar bunu kurtarmaya çalışsak ta ister istemez karışıyor. Arıtma tesisimizde biz bunların klorlarını katmak suretiyle tamamen öldürüyoruz. Şunu da belirtmek istiyorum önce yanlış anlama var. Bir kere bizim suyumuzda mikrobik anlamda hastalık yapacak anlamda her hiç bir etken yok. Her 3 günde bir halk sağlığı laboratuvarı ekipleri tarafından deney yapılıyor. Biz zaten kendi laboratuvarımızda her gün deney yapıyoruz. Eğer bunlarla ilgili bir bozukluk ve sıkıntı olsa ben şehre su veremem. Bu çünkü halkın sağlığına zararlı. Arıtama tesisimiz niye var ? hangi su gelirse gelsin bunu en güzel şekilde arıtıp insan sağlığına zarar vermeyecek bir hale getirdikten sonra biz suyu şebekelere veriyoruz.” dedi.

Din-Bir-Sen ve Erbakan Vakfı Aksaray Şube Başkanı İlhan Demir ise konuşmasında Başkan Yazgı’ya teşekkür ederek şunları söyledi “ Bir hasbihal muhabbetinde beraberiz. Cenabı hak bu buluşmamızı ülkemizin birliğine ve diriliğine harç etsin inşallah. Bizim birlikteliğimize halel getirmeye çalışanlara fırsat vermesin. Aramızda sağladığımız bu birliğin ve muhabbetin inşallah ülkenin istikrarında da sağlamayı nasip etsin. Bize bu hoş bir imkanın oluşmasını sağlayan üyelerime ve özellikle Haluk Teşekkür ediyorum. Biz bir zaman camilerin temizliği huşunda belediye hassasiyet gösterebilir diye dile getirmiştik. Bu isteğimizi Haluk Başkan Allah razı olsun belediye başkanı olur olmaz yerine getirdi. Camilerin temizliği hususunda hatta merkez camilerin halende çevresel mana da temizlikleri yapılıyor.”

Ak Parti Milletvekili Adayları Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay’da yaptıkları konuşmalarda önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek Milletin iradesi ile Ak partinin tek başına iktidar olacağını ve Türkiye’nin yeniden gücünü ortaya koyacağını kaydettiler.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.