Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Dış Ticaret bilgilendirme semineri ATSO’da düzenlendi

Dış Ticaret bilgilendirme semineri ATSO’da düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
9 Mayıs 2018 21:31

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği ile Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlemiş olduğu Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri ATSO Hizmet Binasında gerçekleşti.

Ekonomi Bakanlığından gelen uzmanlar tarafından ATSO Üyelerine ve Vatandaşlara yönelik olarak gerçekleşen bilgilendirme seminerine katılımcılar tam not verirken, seminerin düzenlenmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Dış Ticaret Bilgilendirme semineri sonrasında bilgi veren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yapmış olduğu açıklamada; “öncelikle bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza Aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum. Bilindiği üzere ülkemizin 2023 yılı hedeflerinin içerisinde 500 milyar dolarlık bir ihracat rakamı mevcuttur. Bu rakam ülkemizi dünya genelinde ekonomisi en güçlü 10 ülke arasında olmasını sağlayacağından dolayı devletimizin ihracata desteği de her geçen gün artmaktadır. Geçtiğimiz yıl rakamlarında Türkiye’nin ithalatı en az 21 şehrinden birisi olan ilimiz ihracatını da artırmaya başlamıştır fakat bu rakamlar istenilen seviyede henüz değildir. Anadolu’nun parlayan yıldızı şehrimizin sanayide çok daha iyi konumlarda olmasını sağlamak için en başta ihracatını artırmalıyız. Bizim en büyük gayemiz Aksaray’ı ticaret ve ihracat merkezi yapmaktır. Bunun için gerekli olan tüm altyapılar şehrimizde mevcuttur. Bugün Türkiye’nin stratejik konumu en yüksek olan ili Aksaray’dır. Bu avantajları çok iyi kullanmalıyız. Dünya’da artık ülkeler yarışmıyor, şehirler yarışıyor ise bizde bu yarışta Aksaray’ı en ön sıralarda tutmaya çalışmalıyız. Bu yolda en büyük ihtiyacımız ise eğitim seminer ve bilgilendirme toplantılarıdır. İşte bu noktada düzenlemiş olduğumuz seminerimizin önemi bir kez daha ortaya çıkmakta olup Aksaray iş dünyamızın ve sizlerin yararına olacak dış ticaret seminerimizin hayırlı olmasını diliyorum” Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.