Dolar 32,3369
Euro 35,1195
Altın 2.238,84
BİST 8.770,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Diyabetin farkındayız, halkımızın yanındayız!

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, Aksaray Devlet Hastanesi Diyabet Okulu, “Diyabet/Şeker Hastalığına dikkat çekmek ve hastalarda farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik yaptı..

Diyabetin farkındayız, halkımızın yanındayız!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Kasım 2016 14:42

Aksaray Devlet Hastanesi B Blok içerisinde stant açan ADH Diyabet ekibi, muayene olmaya gelen hastaların ücretsiz olarak kan şekerini ölçtü.

Kan şekeri düzeyi yüksek çıkan hastaları, ilgili branşlardaki doktorlara yönlendiren eğitim ekibi, vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik broşürde dağıttı.

Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Cengizhan Kılıçaslan, 14 Kasım Dünya Diyabet günü nedeniyle, farkındalık oluşturmak, diyabete/şekere dikkat çekmek için B Blok içerisine stant açarak, muayene olmaya gelen hastaların ücretsiz kan şekerlerini ölçtüklerini söyledi.

Başhekim Kılıçaslan; “Nisan 2016 tarihinde hastanemizde Diyabet Okulu açtık. 2016 yılının ilk 10 ayında 4344 diyabet hastasına eğitimler verdik. Eğitimlerimiz haftanın her günü devam etmekte. Eğitime katılan diyabet hastalarımızdan memnuniyet ve olumlu geri bildirimler almaktayız. Aksaray Devlet Hastanesi olarak Uzman hekim kadrolarımız ve Diyabet okulumuz ve eğitim ekibimiz ile her zaman diyabet hastalarımızın yanındayız” dedi.

ADH Diyabet Eğitim Birim sorumlusu hemşire Hatice Bilen İpek de, açılan stantta gün boyunca hastalara diyabet, diyabetin tanısı, diyabetin vücut üzerindeki etkileri, diyabetli ayak bakımı, hipoglisemi belirtilerini, dikkat edilmesi gereken hususlar ve yapılacak egzersizler hakkında bilgiler anlattı.

ADH Diyabet Eğitim Hemşiresi Hatice Bilen İpek; “Diyabetin farkındayız, halkımızın yanındayız” sloganı ile hareket ederek, bilgilendirme stanttı açtıklarını ve burada vatandaşların ücretsiz olarak kan şekerlerini ölçerek, diyabet rahatsızlığı hakkında bilgiler verdiklerini ve bilgilendirme amaçlı broşür dağıttıklarını söyledi.

Diyabet Eğitim Hemşiresi İpek; “Aksaray Devlet Hastanesi Diyabet/Şeker okulu ve ekibi olarak 7 Dahiliye Uzmanı, 1 Endokrin uzmanı, 2 diyabet eğitim hemşiresi ve 3 diyetisyen olarak daima diyabet hastalarımızın yanındayız. Ayaktan ve yatan hastalarımıza diyabet/şeker hastalığının tedavisi, takibi ve insülin kullanımı hakkında eğitimler vermekteyiz. Eğitimlerimiz grup ve bireysel eğitimlerdir. Bireysel eğitimlerimiz her gün mesai saatleri içerisinde verilmekte olup, grup ve diyabet okulu eğitimlerimiz ise her mesai günü 11.00-12.00 saatleri arasında, insülin kullanımı, ilaç kullanımı, diyabetik ayak, diyet, egzersiz ve beslenme konularında kapsayacak şekilde ben ve diğer Eğitim hemşiremiz Gülbahar Özbay tarafından verilmektedir. Diyabet okulu eğitimlerimiz ise 2 haftada bir Perşembe günleri 12.00-13.00 saatleri arasında hastanemiz Endokrin ve Dahiliye Uzmanları ile Diyabet Eğitim hemşireleri tarafından gerçekleştirilmektedir” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.