Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Doğan Koşar: Türkiye bu görüntüleri hak etmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Doğan Koşar, Ankara’da meydana gelen ve birçok kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili açıklama gerçekleştirdi..

Doğan Koşar: Türkiye bu görüntüleri hak etmiyor
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ekim 2015 10:15

“10.10.2015 Cumartesi günü, Ankara’nın göbeğinde, barış diyen, kardeşlik diyen, çoluğunu çocuğunu eşini alarak toplanma yerine gelenlerin ortasında alçakça bomba patlatıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük terör katliamı gerçekleşti. Bunu yapanlara ya da yaptıranlara insan denebilir mi? Bunlar insanlık iddiasında bulunabilir mi? Güçlendirilmiş bombadan 97 canımız toprağa düştü. Yaşlı, genç, çocuk, öğretmen, mühendis, doktor, eczacı her meslekten ve partiden insanlar.

CHP Malatya Gençlik kollarına mensup 11 gencin cenazesi bu gün genel başkanımızın katıldığı tören ile defnediliyor. Genel merkezimiz ülkemizdeki yasa uygun olarak Pazar, pazartesi, Salı günleri siyasal propagandayı erteledi. Tüm milletimize baş sağlığı diliyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Sevenlerine sabır diliyoruz. Bu alçak katliamın azmettiricileri mutlaka bulunmalıdır.

97 kişinin Ankara’nın göbeğine koyulan bombadan vefat ettiği ortamda, İç İşleri Bakanı Sn. Selami Altınok, “Güvenlik zafiyeti olduğuna inanmıyorum.” diyor. Güvenlik zafiyeti yoksa bu bomba Ankara’nın göbeğine nasıl geldi. MİT ne iş yapar, emniyet ne iş yapar. İstihbarat yakaladığı ile değil yakalamadığı ile anılır. Güvenlik zaafiyetinin sorumlusu İşleri Bakanı Sn. Selami Atınok ve bu olay karşısında gülebilen adalet bakanı, dün genel başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi DERHAL İSTİFA ETMELİDİR. Etmezlerse azledilmelidir.

Hızlı Tren faciasında 41 kişi öldüğünde Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım istifa etseydi, Samsun TOKİ felaketinde 11 kişi öldüğünde, Çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar azledilmeyi beklemeden istifa etseydi, Uludere olayında 34 kişi öldüğünde İç işleri bakanı İdris Naim Şahin kovulmayı beklemeden istifa etseydi, Reyhanlı olayında 54 kişi öldüğünde, azledilmeyi beklemeden iç işleri bakanı Muammer Güler istifa etseydi, Soma ve Ermenek Facialarında 319 kişi öldüğünde Enerji Bakanı Taner Yıldız, Çalışma Bakanı Faruk çelik istifa etseydi, bu olayların sorumluları ve azmettiricileri yakalansaydı, Ankara’daki faciayı yaşamazdık. Tel koptu diye intihar eden Japon mühendislerin yaşadığı dünyada, istifa etmesi gereken ve koltuğa yapışanlar, utanarak, yüzleri yerde yaşayacaklardır.

Bağdat’tan, Halep’ten, Şam’dan gelen bomba seslerine, toplu katliamlara üzülüyorduk. AKP iktidarı bu sesleri Türkiye’ye taşıdı. Aynı sesler, Reyhanlı’dan, Suruç’tan, Diyarbakır’dan, Ankara’dan gelmeye başladı. AKP, maalesef yanlış uygulamaları ile Türkiye’yi Ortadoğu ülkesi yapmayı başarmıştır. Koalisyon kurmayıp, ülkeyi seçim macerasına götürerek olayların vebalini üstlenmiştir.

Ülkemizin düştüğü vahim durum karşısında, tüm liderlerin bir araya gelip birlik görüntüsü vermesi gerekmektedir. Bu birlik görüntüsü verilmediği gibi ayrışma artarak devam etmektedir. Büyük olasılıkla eylemi yapan örgütte bunu istemektedir. Liderleri bir araya getirip hepimizin katılacağı bir çözüm üretecek Cumhurbaşkanı ortada yoktur. Sn Cumhurbaşkanı tarafsız davranmadığı için tüm partileri kendisine düşman etmiştir. Partileri toplayamamaktadır. Bu görevi Sayın Kılıçdaroğlu yapmaya çalışmaktadır.

1 Kasım seçimleri, ülkemizin bu hale getirilmesine neden olan AKP’nin ülkemizin başından gitmesini sağlamalıdır. Şeffaflık yasası çıkartalım deyip, İl başkanı bile bulamazsın zılgıtını yeyince susan, Cumartesi günkü bombalamadan sonra “Bildiğiniz gibi şu anda bir AK Parti hükümeti iş başında

değil. Anayasal zorunlulukla ülkeyi seçime götürmek üzere görev almış bulunan bir Bakanlar Kurulu söz konusu.” deyip milletin zekası ile alay eden Sn. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun’da görevi sonlandırmalıdır. Şiddete şiddetle değil sevgiyle yaklaşan, kan ve gözyaşından medet ummayan, barış ve kardeşliği inadına savunanlar kazanacaktır.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.