Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Down Cafe’den engelli annelerine jest

Engelliler Haftası ve Down Cafe’nin kuruluşunun 1 yılı nedeniyle düzenlenen organizede, engelli anneleri Konya’ya giderek, Mevlana Müzesi ve Kelebekler Vadisini gezdiler..

Down Cafe’den engelli annelerine jest
Aksaray Anadolu AŞ
7 Aralık 2015 18:10

Gönül Dostları Spor Klubü ve Down Cafe’nin ortaklaşa düzenlediği “Anneler Nefes Alıyor” isimli organize şd, 46 engelli annesi katıldı.

6 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen Konya gezisinde, anneler Mevlana Müzesini ve Kelebekler Vadisini gezerek, 1 gün de olsa, kendilerine zaman ayırarak nefes almış oldular.

Gezi ile ilgili olarak bilgi veren Gönül Dostları Spor Kulübü Başkanı Şükran Gevenç; “Engelli anneleri, yılın her günü engelli çocukları ile birlikte geçirmek zorundalar. Kendilerine zaman ayıramıyorlar. Çocukları ile birlikte okula gitmek, onların öz bakımlarını yapmak zorundalar. Çocuklarını eve tek başlarına bırakıp, bir yerlere gitme şansları yok. Bizde Aksaray Down Cafe ve Gönül Dostları Spor Kulübü olarak, sadece engelli annelerini “Anneler Nefes Alıyor” adlı etkinliğimiz ile Konya’ya götürdük. Engelli anneleri çocuklarını bir günlükte olsa eşlerine, kardeşleri bıraktılar. Bu geziyi düzenlememizde ki amaç, aynı duyguları ve sıkıntıları paylaşan fedakar engelli annelerini bir araya getirmekti. 6 Aralık Pazar günü gerçekleştirdiğimiz geziye 46 engelli annesi katıldı. Konya ilinde Mevlana Müzesini ve Kelebekler Vadisini birlikte gezdik. Aynı kaderi paylaşan, aynı sıkıntıları ve duyguları yaşayan anneleri birbirleri ile tanıştırıp, kaynaştırdık. Anneler Konya gezisinden oldukça memnun kaldılar” dedi.

Gönül Dostları Spor Kulübü Başkanı Gevenç; Engelli insanların ve annelerinin sadece engelliler haftasında hatırlamak istemediklerini, Down Cafe ile birlikte, her zaman engelliler ve engelli annelerinin yanında olduklarını belirterek, Bu tür etkinliklerin yılın çeşitli aylarında da artarak devam edeceğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.