Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

DSİ’nin yatırımları ülke kalkınmasında önemli yer tutuyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen konferansta, DSİ’nin çalışmaları ve su yatırımları konusunda katılımcılara bilgiler verildi..

DSİ’nin yatırımları ülke kalkınmasında önemli yer tutuyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ekim 2016 16:37

– Öğrenciler Kamu ve Özel Sektör Temsilcileriyle Buluşuyor –

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Niyazi Uğur Terzi, benzeri konferanslarla öğrencilerin, kurumların çalışmalarından bilgi sahibi olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Kamu ve özel sektörün önde gelen temsilcileriyle öğrencileri buluşturmanın ufku açan ve bilgiyi genişleten bir özelliği olduğundan söz eden Terzi, “Konferansımıza katılan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah çalışmalarımızı süreç içerisinde devam ettireceğiz” dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından kürsüye DSİ İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız geldi ve kurumun yatırımları hakkında bilgiler aktardı. DSİ’nin su ile iştigal eden, insanlara su götüren, suyun faydalarıyla insanları buluşturan ve olası zararlarından da koruyan bir kurum olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Ülkemizin kalkınmasında kurumumuzun su yatırımları büyük önem arz etmektedir. Gerek tarımsal anlamda, gerek içme suyu anlamında, gerekse enerji gibi diğer alanlarda suyla ilgili önemli yatırımlar hayata geçiriliyor” dedi.

– Kaya Yıldız, Kurumun Tarihini ve Yatırımlarını Anlattı –

Kurumun 1954 yılında kurulduğunu belirten Kaya Yıldız, tarihçeyi şu şekilde anlattı:

“Osmanlı döneminde su yatırımları genel olarak vakıflar marifetiyle yürütülüyor. 1919 yılında çalışmaların daha planlı bir şekilde yapılabilmesi için kurumsallaşma hareketleri başlıyor; 1929 yılında ise Sular Umum Müdürlüğü kurularak, suyun her yere götürülebilmesine yönelik çalışmalar yoğunluk kazanıyor. 1936 yılında da Ankara’ya içme suyu sağlayan Çubuk Barajı tamamlanarak hizmete giriyor.” O yıllarda bataklıklar münasebetiyle sıtma hastalığının yaygın şekilde görüldüğünü ve bu hastalığın pek çok can kaybına neden olduğunu anımsatan Yıldız, “Kurumumuz bataklık kurutma çalışmalarıyla da halka hizmetlerini sürdürmüştür. Takip eden yıllarda ise bir takım kanunlar yürürlüğe girerek, kurumun çalışmaları farklı bir boyut kazanmıştır ve çalışma alanları genişlemiştir. Tarihsel süreç içerisinde kurum Bayındırlık Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmalar yürütmüştür. Şimdi ise Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı özel bütçeli bir kurum olarak faaliyet göstermektedir” dedi.

Düzenlenen etkinliğin son bölümünde DSİ İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.