Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Dükkan kiraları TL üzerinden olmalı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, son zamanların gündem konularından birisi olan Dükkân Kiraları hakkında açıklamalarda bulundu..

Dükkan kiraları TL üzerinden olmalı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Kasım 2016 15:46

AHMET KOÇAŞ “ DÖVİZ CİNSİNDEN KİRALAR ENGEL OLUYOR”

Aksaray’da döviz cinsinden yapılan dükkân kiralarının esnaflar ve yeni girişimci olmak isteyen vatandaşlarımızın üzerinde büyük bir yük olduğunu belirten ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Ülkemizin yeni yeni toparlanma sürecine girdiği ve ekonomik olarak yeniden yükselişe geçmeye başladığı bu günlerde esnaflarımızın ve girişimcilerimizin bizlere iletmiş olduğu dükkân kiralarının yaşatmış olduğu sorunları yapmış olduğumuz araştırma neticesinde net bir şekilde görme imkânımız olmuştur. Bugün Aksaray’da başta şehir merkezi olmak üzere birçok işlek bölgede kiralar döviz üzerinden alınmakta ve çok yüksek miktarlar istenmektedir.

Dünya’da ve ülkemizde yaşanan son gelişmelerle birlikte özellikle Dolar’ın hızlı bir şekilde yükselişi esnaflarımızın ve girişimcilerimizin kara kara düşünmelerine sebep olmuştur.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak dövizle kira bedellerini tasvip etmediğimizi belirtmek istiyorum. Bizim dükkân sahiplerine söylemek istediğimiz Kiralarımızı çok yüksek rakamların üzerinde tutmayalım. Yüksek rakamlar isteyerek boş dükkânların dolmasını beklemektense daha cazip fiyatlarda dükkânlarımızı girişimcilerin kullanımına verelim.

Bizler yeni fikirlerin ve girişimcilerimizin önünde engel değil, onların yanında olduğumuzu gösterelim. Dükkânlarımızı döviz üzerinden değil Türk Lirasından kiralamasını sağlayalım. Bilinmesi gereken yaşam standartları açısından bölgemizde uygun illerin başında olmamıza rağmen dükkân kiralarının yüksek tutulması ve döviz karşılığında işlem görmesi bu konu da istenilen noktada olmadığımızı ortaya koymaktadır.

Her geçen gün artan kira getirileri birçok işletmenin kapanmasına ve yeni girişimci fikirlerin ortaya çıkarılma noktasında ise en büyük engeldir. Öyle ki dükkân sahiplerimiz artık Türk Lirası üzerinden değil Yabancı Para üzerinden kira istemektedir. Bu durumda yeni girişimcilerin hayallerinin önündeki en büyük duvardır.

Bugün Aksaray’da girişimci olmak isteyen ve çok farklı iş fikirlerini gerçeğe dönüştürme hayalini kuran hemşerimiz bulunmaktadır. Her ne kadar girişimcilikte Devlet destekleri olsa da insanlarımız girişimci olmaktan kaçınır durumdadırlar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.