Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Eczanelerde ilaç yok, vatandaş eczane eczane geziyor!

Aksaray’da hastanelerde muayene olduktan sonra ilaçlarını almak için eczanelere giden vatandaşlar, doktorun reçeteye yazdığı birçok ilacı bulamıyor..

Eczanelerde ilaç yok, vatandaş eczane eczane geziyor!
Aksaray Anadolu AŞ
3 Şubat 2017 12:05

Aksaray’da hastanelerde muayene olduktan sonra ilaçlarını almak için eczanelere giden vatandaşlar, doktorun reçeteye yazdığı birçok ilacı bulamıyor.

Aksaray’da ilaçların bulunamaması eczacı ve vatandaşı karşı karşıya getirirken, birçok ilaca 20 Şubat tarihinde zam yapılacak olmasının ilaçların bulunamamasına neden olduğu iddia edildi. İlaçlarını alamayan vatandaşlar eczanelere ateş püskürürken, mağduriyetin 20 Şubat’a kadar süreceği belirtiliyor.

“Firmalar zam yapılacak diye ilaç göndermiyor”

34. Bölge Aksaray Eczacılar Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kaymak, bazı ilaçların piyasaya sürülmediğini belirterek, bunun nedeninin de ilaçlara yapılacak olan zam olduğunu söyledi. Eczanelerde ilaç veremedikleri hastalarla karşı karşıya geldiklerini belirten Kaymak, “Şu anda piyasada bir ilaç yokluğundan bahsediliyor. Doğrudur, birçok ilaç piyasada yok. Mesela tansiyon gruplarından, alerji gruplarından, ağrı kesicilerden bile olmayanlar var. Bunun sebebi olarak eczaneler görülüyor ama eczanelerde böyle bir durum yok. Çünkü bizim eczanelerimizde hastaya verecek ilaç bulamıyoruz maalesef. Sebebi de depoda ilaç yok. Depo bize şöyle söylüyor; 20 Şubat tarihinde ilaçlara zam gelecek. Zam geleceği için firmalardan ürün gelmiyor. Hasta bize geliyor ve ilaca ulaşamıyor. Bunun sebebi de dediğim gibi firma kaynaklı.

“Eczanelerimizdeki tüm stokumuzu bakanlık görebiliyor”

Kaymak açıklamasının devamında, “Eczanelerimizdeki tüm stokumuzu bakanlık görebiliyor. Biz de hangi ilaç var, hangi ilaç yok bakanlık bunları görebiliyor. Ama eczanelerin ilaç vermeme gibi bir lüksü yok yani. Her ilacı biz hastaya mümkün mertebe veriyoruz. Mesela 2 aydır piyasada olmayan ilaçlar var. Zam gelecek diye 10 gündür olmayan ilaçlar var. Bunun sebebi firma kaynaklı. Muadili olmayan ilaçlar var mesela. Muadili olmayan ilaç olunca da hastanın reçetesini eline veriyoruz eczane eczane geziyor hasta. Tabi sonuçta da bulamıyor, çünkü ilaç yok. 20 Şubat tarihinde pat diye ilaçlar geliyor ama. Zammın ardından firma bir anda ilaçları gönderiyor. Zam yapılınca ürünler geliyor. Sıkıntı şu işte, firma 10 gün sonra satacağı ilacı yüzde 10 karla satacağı için göndermiyor depolara. Maalesef ürün de piyasalarda bulunmuyor. Hastalarda bu noktada mağdur oluyor. Bizlerde mağdur oluyoruz. Çünkü hastalarla biz muhatap oluyoruz. Biz ilaç veremeyince hastalar bize sıkıntı yaşatıyor. Bizler de eczacılar olarak mağduruz. Bulunmayan ilaçlar arasında prostat grupları, tansiyon ilaçları, alerji gruplarında ilaç yok. Kendi yeğenim geldi ona bile ilaç veremedim” dedi.

 

İlaçlarını bulamayan vatandaşlar ise konunun bir an önce çözülmesini istiyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.