Dolar 32,5053
Euro 34,8710
Altın 2.485,79
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Eğitim Yönetimi Semineri Rektör Şahin’in sunumuyla tamamlandı

Eğitim Yönetimi Semineri Rektör Şahin’in sunumuyla tamamlandı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2018 20:57

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kültürel ve sanatsal çalışmaların, milli ve manevi değerlerin yeni kuşaklara etkili şekilde aktarılabilmesi açısından son derece büyük bir önemi olduğunu söyledi.

Şahin, Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen “Eğitim Yönetimi Semineri”nde İmam Hatip Ortaokulları Müdürlerine hitap etti. Kampüste çalışmalar yaparken altı temel prensip üzerinden hareket ettiklerini ve bu prensiplerin kavramsal olarak değerlerle örtüşen yaklaşımlar olduğunu dile getiren Prof. Şahin, “Yapacağınız çalışmalarda bu ilkeleri göz önünde bulundurmanın, sizlerin işlerine de katkı sunacağı kanaatindeyiz. İlk olarak; ‘Az da olsa devamlı olan esastır’ ilkesine dikkat etmek gerekiyor. Çok sayıda ancak köpük misali işler yapmak yerine; devamı olan, ihtiyaçları çözmeye ve beklentileri karşılamaya yönelik işler yapmak daha anlamlıdır. Diğer taraftan her günün, her haftanın, her yılın bir öncekinden daha iyi olması için gayret etmek gerekiyor. Bu nedenle ‘İki günü birbirine denk olan zarardadır’ prensibi ikinci ilke olarak ifade edilebilir. Üçüncüsü; bazen yapılan işleri çok fazla sayıda kişinin takip etmesi gerektiği gibi bir hisse kapılabiliyoruz. Oysa bir sayı takıntısında olmamak gerekiyor. Herkesin malumu olduğu üzere ‘bir’ sıfırdan büyüktür. Bir tek kişiyi bile etkileyebilmek, hayatı dönüştürmek için gerekli olan ivmeyi sağlayabilir” dedi. Ekip çalışmasına dikkat çeken ve mutlaka kusurların olabileceğini kaydeden Rektör Şahin, “Meleklerle çalışmadığımızın farkında olmak gerekiyor. Elbette eksikler ve hatalar olabilir ama sistematik hatalar olmamalı. Bu da dördüncü ilkemiz” dedi. Kız çocuklarının eğitimlerine ve hayata katılımlarına önem verilmesi hususunun altını özellikle çizen Şahin, “Bunu beşinci ilke olarak belirledik. Annelerin nesli yetiştirmelerindeki önemi dikkate alınacak olursa, toplumun en temel şekillendirici gücünün kız çocuklarının nitelikli eğitilmesi olduğu da çok rahat görülecektir. Onların iyi eğitilmesi, geleceğin de bugünden daha iyi olmasıyla doğru orantılıdır. Altıncı ilkemiz ise kültür ve sanat çalışmaları. Bu noktaya ağırlık vermemiz gerekiyor. Kökü burada, bu topraklara ait sanatçıların yetişmesini istiyorsak, yeni neslin kültür ve sanat çalışmalarına katılımını arttırmak durumundayız” dedi.

Rektör Şahin’in seminerinin ardından, yaklaşık bir hafta süren eğitim programı da tamamlanmış oldu. Programlar kapsamında, alanında uzman isimler farklı konularda eğitimler verdi, istişarelerde bulunuldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.