Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Eğitim yuvası gibi hastane!

Aksaray Devlet Hastanesi, Diyabet okulundan sonra şimdi de, anne adayları için gebe sınıfı açıyor..

Eğitim yuvası gibi hastane!
Aksaray Anadolu AŞ
3 Nisan 2016 21:22

Aksaray Devlet Hastanesi, vatandaşları hastalıkları konusunda bilinçlendirmek üzere, sağlık hizmetinin yanısıra eğitim hizmetleri de veriyor.

Diyabet hastaları için okul, yeni evlenecek çiftler için evlilik öncesi danışmanlık hizmeti veren Aksaray Devlet Hastanesi, anne adayları içinde “Gebe Sınıfı” açıyor.

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet DURGUT;

Aksaray Devlet Hastanesinin, Ailelerin sağlıklı bir bebek sahibi olması, anne adayının doğum sürecinin daha rahat geçirmelerine yardımcı olmak üzere, bebek bekleyen anneler için “Gebe Sınıfı” açacağını açıkladı.

Gebe eğitimleri, Aksaray Devlet Hastanesinin Ş.Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde, 12 kişilik sınıfta 5 ders olarak, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 12.00-13.30 ile 15.00-16.00 saatleri arasında, uzman hekim ve uzman ebeler tarafından ücretsiz olarak verilecek.

Gebe eğitiminde anne adaylarına, gebeliğin fizyolojisi, gebelik oluşumu, gebelik takibi, gebelikte beslenme, güvenli annelik, doğum süreci ve doğum çantası hazırlama, anne sütü ve emzirme teknikleri, bebek ve lohusalık bakımı, aile planlaması ve doğru nefes alma teknikleri anlatılacak.

Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Cengizhan Kılıçaslan’da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; Anne adaylarının sağlıklı bir bebek sahibi olması için hastane olarak eğitime önem verdiklerini, Nisan 2016 tarihine itibarıyla 580 anne adayına gebeliğin fizyolojisi, gebelik oluşumu, gebelik takibi, gebelikte beslenme, güvenli annelik, doğum süreci ve doğum çantası hazırlama, hastanemizde bulunan anne otelinde kalan 1800 lohusa döneminde ki anneye de, anne sütü ve emzirme teknikleri, bebek ve lohusalık bakımı, aile planlaması konularında eğitim verildiğini söyledi.

Başhekim Kılıçaslan şöyle dedi:

“Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimleri Aksaray Devlet Hastanesi olarak önemsiyoruz. Ş.Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğimizde, anne adaylarına; Gebeliğin fizyolojisi, gebelik oluşumu, gebelik takibi ve sıkça sorulan sorular, gebelikte beslenme, güvenli annelik, doğum süreci ve doğum çantası hazırlama, anne sütü ve emzirme teknikleri, bebek ve lohusalık bakımı, aile planlaması gibi konularda eğitiyoruz ve eğitmeye de devam edeceğiz. Geçen yıllarda 580 gebeye bu eğitimleri verdik. Anne otelimizde ise, 1800 anneye ise lohusalık programı dediğimiz anne sütü ve emzirme teknikleri, genel bebek bakımı, kişisel hijyen ve kalça ultrasonu eğitimi hizmetleri verdik ve veriyoruz.

Eğitimlerimiz, Uzman hekim ve uzman ebeler tarafından, 12 kişilik sınıfta, 5 ders üzerinden, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, 12.00-13.30 ile 15.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak verilmektedir ”dedi.

GEBE EĞİTİMİ İLE DOĞUM KOLAYLAŞIYOR

Başhekim Kılıçaslan “Gebe eğitimleri ile gebeler; gebelik ve lohusalık döneminde karşılaşacakları değişimler konusunda bilgi sahibi olmakta, kendilerine, bebeklerine daha iyi bakabilmek için gerekli becerileri kazanmaktadırlar. Aldıkları eğitim içeriğinde yer alan masaj, nefes teknikleri sayesinde normal doğum kolaylaşmakta, sezaryen oranı düşmektedir” dedi.

İSTEMELERİ HALİNDE EŞLERDE EĞİTİME KATILABİLECEKLER

Başhekim Kılıçaslan; Anne adayları ile birlikte istemeleri halinde eş ve diğer yakınlarına da bebek bakımı konusunda bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak üzere, birebir görüşme şartı ile eğitimlere katılabileceklerini belirterek, Eğitime katılan tüm anne adaylarına katılım belgesi verileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.