Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Eğitime büyük yatırım!

Aksaray’da eğitim kurumları ve eğitim yatırımları Vali Aykut Pekmez başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi..

Eğitime büyük yatırım!
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mayıs 2017 13:34

Aksaray’da eğitim kurumları ve eğitim yatırımları Vali Aykut Pekmez başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız’ın katıldığı toplantıda; eğitim yatırımları ve yeni planlanan okulların son durum görüşüldü.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal yaptığı sunumda 2016 yılında 15 derslikli 3 Anaokulu, 47 derslikli 6 temel eğitim, 120 derslikli 7 okul, 600 kişilik pansiyon ile 1 adet Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile toplamda 19 yeni eğitim kurumuna 44 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Aksaray’da halen inşaatı devam eden 177 derslik, 3 spor salonu ve 3 atölyeden oluşan toplam 43 milyon 800 bin TL tutarında 15 eğitim yatırımı bulunduğunu belirten Kartal; 2017 yılı için yapımı planlanan anaokulu, Fen Lisesi, ilkokul ve ek dersliklerle, pansiyon, spor salonu ve atölyeden oluşan yeni yatırımların proje bedellerinin ise yaklaşık 39 milyon TL olduğunu bildirdi.

2016 yılında 237 okulun 4 milyon 865 TL ödenekle bakım ve onarımlarının yapıldığını ifade eden Kartal; 2017 yılı için 7 milyon 398 bin TL ödenek ile yılsonuna kadar toplam 200 okulda büyük ve küçük onarımların yapılacağını söyledi.

Gelecek nesillerin en iyi şekilde yetişmesini sağlamak için fiziki mekânların yeterliliğinin önemine dikkat çeken Vali Aykut Pekmez; eğitime verdikleri önem ve desteğin artarak devam edeceğini söyledi.

Yapılan yatırımlarla Aksaray’da eğitim kurumlarının daha iyi şartlarda daha iyi imkânlara kavuşacağını vurgulayan Vali Pekmez; eğitimde ihtiyacın hiç bitmeyeceğini geleceği iyi okuyarak eğitim yatırımlarını da geleceğe göre yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Okulların bakım ve onarım çalışmaları konusunda titiz davranılmasını isteyen Vali Pekmez; bakım ve onarım ihtiyacı bulunan okulları öncelik sırasına göre planlamasının yapılarak yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan bütün çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Eğitim yatırımlarının her yönüyle iyi incelenerek planlanmasını isteyen Vali Pekmez; İl Özel İdaresi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü teknik ekiplerinin işbirliği ve koordinasyon içinde çalışacaklarını söyledi. Vali Pekmez tamamlanacak yatırımlarla Aksaray’da yeni eğitim ve öğretim yılında iki eğitim veren az sayıdaki okulunda tekli eğitim-öğretime geçeceğini bildirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.