Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Elimizi taşın altına koyabileceğimiz her meselede biz varız

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitenin el atabileceği her konuda sektör temsilcilerinin yanında olduklarını, bu manada son derece samimi gayretler gösterdiklerini söyledi.

Elimizi taşın altına koyabileceğimiz her meselede biz varız
Aksaray Anadolu AŞ
6 Aralık 2016 12:02

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitenin el atabileceği her konuda sektör temsilcilerinin yanında olduklarını, bu manada son derece samimi gayretler gösterdiklerini söyledi.

Rektör Şahin, Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği (DKKYB) Başkanı Mahmut Aktürk’ü ziyaret etti.

Üniversitelerin, şehrin sektörel dinamiklerini dikkate almama ve sektörlerin de üniversiteyi sürece dâhil etmeme gibi öteden beri gelen bir yanlış uygulama olduğuna dikkat çeken Şahin, “Bu iki yanlıştan bir doğru çıkmadı ve biz, bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Alaylı olmanın bir değer olduğunu düşünüyoruz. Çünkü sektör mensupları, tarihsel derinliği olan bir bilgi birikimi üzerinden iş yapıyor. Diğer taraftan işin, teorik düzlemde yapılan çalışmalar boyutu da var. Alaylılarla mekteplilerin bilgi birikimini ve değerlerini buluşturabilirsek, çok güzel işler ortaya çıkabilir. Üniversitemiz, kendisini ilgilendiren her konuya temas etmektedir; bunun bilinmesini istiyoruz. Elimizi taşın altına koyabileceğimiz her meselede biz varız” dedi.

Birlik Başkanı Mahmut Aktürk ise ASÜ’nün kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, özellikle Veteriner Fakültesi’nin şehre kazandırılması ve laboratuvarların kurulmasıyla, üreticinin küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını çevre illere götürme zahmetinden kurtulduğunu kaydetti.

Tahlil, teşhis, tedavi gibi konularda, üreticinin kendi şehrinde hizmet almasının önemli olduğunu söyleyen Aktürk, “Aksaray bir tarım ve hayvancılık kenti. Bu hususta yapılacak akademik çalışmalar üreticimize değer katar. Geleneksel usullerle yapılan tarım ve hayvancılıktan ziyade, bilimsel metotlara uygun şekilde bu işleri yapmak gerekiyor. Bu noktada da üniversitemize önemli görevler düşüyor” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Üniversite ve DKKYB’nin işbirliği içinde yapabileceği çalışmalara dair istişarelerde bulunuldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.