Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Engellenen Sitelere Giriş

Engellenen Sitelere Giriş
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2016 00:50

İnternet ortamında hemen her zaman karşımıza çıkan durumlardan bir tanesi olan engellenen ve zaman zaman da sıklıkla kullandığımız sitelere erişimlerin kapatılmasıdır. Hele ki her gün ziyaret ettiğimiz ve gerek iş gerekse de özel hayatla ilgili sitelere erişimimizin kesilmesi ciddi problemlere neden olabilmektedir. Öncelikle bilinmesi gereken hususlardan bir tanesi olan ise bu tip durumlar ile karşılaşılması durumunda alternatif web siteleri aracılığı ile istediğimiz siteye erişim sağlayabilecek olmamızdır. Giriş yapmak istediğimiz engelli sitelere erişimi sağlayabilecek olan bu tip aracı sitelerde kolaylıkla gezinebilmek ve istediğimiz siteye tam erişim sağlayabilmek için gerektiği anda Hedef tercüme bürosu aracılığı ile gerekli hizmeti alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse https://www.hedeftercume.com/ingilizce-tercume/ gerektiren bir durumda bu firma ile iletişim kurmak direkt olarak bizi sonuca götürecektir. Yine benzer şekilde Almanca tercüme gibi günümüz koşullarında daha zor ve profesyonellik gerektiren tercümanlık hizmetlerini yine Hedef tercüme bürosu aracılığı ile sağlayabilirsiniz.

Engellenen sitelere giriş için bir kaç yöntem bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir;

VPN Kullanımı

Vpn kullanarak yasaklanmış sitelere erişebilirsiniz. VPN ücretli olmasına karşın ücretsizleri de bulunabilir. Özellikle de tarayıcıya eklenen zenmate tarzı eklentiler oldukça pratik ve kullanışlıdır. Ek olarak hotspot gibi uygulamalarda bulunmaktadır. Vpn kullanarak yurtdışındaki bilgisayarlar aracılığıyla internete bağlanırsınız. Sanki bilgisayarınız yurtdışındaymış gibi internette gezebilir, ip adresinizi gizleyebilirsiniz.

Proxy Kullanımı

Proxy yani vekil sunucu kullanarak da internette yasaklı sitelere erişebilirsiniz. Proxyler pek sağlıklı olmamakla birlikte birkaç çeşide ayrılmaktadır. Bu yüzden kullanımı ve öğrenimi öncesinde bol vakit alıyor. Proxyleri genellikle güvenlik vb. İşlerle uğraşan kişiler yoğun bir şekilde kullanmaktadır. Proxy ararken Türkiye kaynak neredeyse bulunmamaktadır. Tercüme özellikle de ingilizce tercüme konusunda bir ihtiyaç hissedebilirsiniz.

Siteler üzerinden Giriş

VPN yada proxy benzeri siteler kendi üzerinden diğer siteleri açarak size göstermektedir. Youtube kapatıldığında ktunnel bu konuda oldukça iyi hizmet vermişti. Aynı şekilde benzeri tonlarca site yer almaktır. Proxy siteleri kullanarak bilgisayarııza hiç bir ek yazılım, kurulum gerekmeden yasakslı sitelere erişebilirsiniz.

DNS Değiştirerek Girme

Dns değiştirerek yasaklı sitelere giriş oldukça popülerdir. Google ve open dns bu konuda iyi hizmet vermektedir. Dns değiştererek yasaklı sitelere giriş zamanında çok işe yararken tib tarafından kapatılan bazı sitelerde çalışmayabilmektedir. Bu gibi durumlarda vpn yada proxy kullanımı gerekmektedir.

Yasaklı sitelere giriş yöntemi ayrıca internette kimliğinizin gizli kalmasını sağlamaktadır. İnternette kimliğinizi gizleyerek güvenle sörf yapabilirsiniz. Bilgisayarınıza gelecek virüslere ve saldırılara karşı önlem almış olursunuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.