Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Erciyes’in Çadırları ve Aksaray’daki Bir Hadsiz

Erciyes’in Çadırları ve Aksaray’daki Bir Hadsiz
Aksaray Anadolu AŞ
26 Temmuz 2019 01:07

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Veli Altınkaya köşe yazısında Aksaray Belediye Başkanı Tayfun Çelik ile ilgili ağır ithamlarda bulundu.

İşte Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya’nın ‘Erciyes’in Çadırları ve Aksaray’daki Bir Hadsiz’ başlıklı o yazısı…

“Yazın sürü sahipleri Erciyes´de hayvanlarını otlatıyor. Tarım İl Müdürlüğü ihale ile yani ücreti karşılığı Erciyes´deki mera ve yaylakları sürü sahiplerine veriyor.

Bu tespiti bir köşeye koyalım…

Gelelim ikinci kısma…

Erciyes´in Tekir bölgesi ile şehir arasındaki hava sıcaklığı 7-10 derece arasında değişiyor. Hal böyle olunca yaz aylarında çok sayıda vatandaş, Erciyes´te çadır kurarak hem sıcaklardan etkilenmiyor, hem de bol oksijen ve buz gibi suyla vakit geçiriyor…

Kamu otoritesi-idaresi demek ‘bir düzen ve nizam´ anlamına gelir. Erciyes´de de kamu otoritesi nereye çadır kurulacağını, meraların, yaylaların hangilerinin sürü sahiplerine verileceğini yaptığı araştırmalar sonrasında belirlemiş.

Daldan dala atlayarak yine Erciyes ile ilgili bir başka konuya geçelim…

Erciyes, bir bakir dağ iken Hisarcık´ın Büyükşehir´e bağlanması ile birlikte, şehrin ufku değişti… Kulakları çınlasın galiba 2004 gibiydi, Haseki Başkan 35 kadar, gazeteci, belediyeci, ilgili bürokrat ve turizmcileri Avusturya´ya Alp´lere götürdü. Alp´leri görünce bir dağın kayak merkezi, daha doğrusu kış sporları merkezi nasıl olabileceği sorusuna cevap bulduk…

Haseki Başkan, Erciyes için çok emek verdi. Dağın kayak yapılabilen ve mekanik sistemleri de kurulduğu 26 milyon m2´lik bölümünün tapusunu Büyükşehir Belediyesi´ne aldı. Çok fazla bilinmez ama 26 milyon m2´lik tapu devri ülkemiz tarihinde belki bir ilktir.

Türkiye´de mera ve orman bölgeleri kanunla özel olarak korunan alanlardır. Kanun koyucu, bunu hükme bağlarken doğru bir iş yapmış aslında… Ülkemizde 12 milyon hektarın üzerinde mera alanı var. Ama bu alanların önemli bir bölümü maalesef ıslah edilmemiş durumda. Keşke bunları ıslah edebilsek de hayvancılığımızı daha da geliştirsek. Bizim Konya kadar olan Hollanda´nın meralarını ıslah ederek et ve et ürünlerinde nerelere geldiğini yıllardır konuşuruz.

Tekrar Erciyes´e dönelim.

26 milyon m2 alanın genel sevki Büyükşehir Belediyesi adına dağdaki kış sporları merkezini işleten Erciyes A.Ş.´ye ait. Erciyes A.Ş. bölgede çadır kurmak isteyenlere cuzi ücretle alan tahsisi yapıyor.

Fakat bu alanda çadır kurmak istemeyen veya ücret vermek istemeyen bir grup, tapusu Büyükşehir´e ait olan 26 milyon m2´nin dışındaki gölet çevresindeki mera vasfı bulunan alanları izinsiz olarak işgal etmiş.

Tarım Müdürlüğü de bu meraları sürü sahiplerine ihale ile verdiği için, ihaleyi alanların şikayeti üzerine, çadırların kaldırılmasını istiyor ve direnenlere rağmen çadırları yıkıyor…

İşte tamda bu esnada kendisini  ‘dev aynasında´ gören bir zat-ı muhterem, hem Tarım İl Müdürü´ne, hem de Develi Kaymakamı´na telefonda ‘çıkışmaya´ kalkıyor.

Bu zat kim mi? Komşu illerimizden Aksaray´ın başkan yardımcısı Tayfun Çelik… Bu satırları yazmadan önce her ikisi de sevdiğim, bu şehre çok güzel hizmetler yapan ne Develi Kaykamamımızı, ne de Tarım İl Müdürümüzü arayıp görüşmedim. Kimse o iki kıymetli bürokratımızın günahını almasın.

Peki gelelim bu Tayfun Çelik denen arkadaşa… 1987 Kayseri doğumluymuş. Bir ara Haseki Başkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaparken danışmanlığı görevinde bulunmuş. Galiba AK Parti´nin gençlik kollarında da bir süre görev yapmış; belli ki ‘eşraftan´ birileriyle bağlantılı.

Haseki Başkan çok sayıda aday adayına rağmen, bakanlıkta personel daire başkanı olarak beraber çalıştığı Evren Dinçer´i Aksaray´a aday gösterdi. Dinçer az bir oyla seçildi. Konumuz Aksaray Belediye başkanı değil. Seçilen herkesin başımızın üstünde yeri var…

Tekrar Tayfun Çelik´e gelelim.

Bu genç adam geçmişte Haseki Başkan´ın danışmanlığını vs yaptığını da dillendirerek, yani Bakan Bey´i de işin içine katıp, istismar ederek,  Kaymakamla, İl Müdürünü adeta tehdit ediyor. Niye? Bir yakınının çadırının tahliye edildiği için.

Bu ne hadsizlik…

Sen Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı mısın, yoksa ‘çadır çavuşu´ mu? Ben yarın Aksaray´a gelip Kılıçarslan Parkı´na, ya da Piri Mehmet Paşa Parkı´na çadır kursam izin verir misin kardeşim? Veya dört yol kavşağı diye Tatlıses tesislerinin karşısına çadır kursak, halk ne der?

Herkes haddini bilecek. Elbette insanlar birbirlerine telefon edebilir; ama her işin bir nezaketi, kaidesi var. Telefondaki üslubuyla, kendisini ‘yedi başlı ejderha gibi görüp´  Haseki Başkan´ın adı üzerinden ‘aba altından sopa gösteren´ 32 yaşındaki zatı tanımıyorum; keşke Aksaray´da tartışmalı olarak geldiği koltuğun hakkını verip, yöre halkına hizmet etse. Belediye Başkanı Evren Dinçer´e bir tavsiyem var; yardımcısını yanına çağırıp, ‘Kardeşim işine bak; meraklıysan git Kayseri´ de çalış´ desin.

VELİ ALTINKAYA KİMDİR?

Ocak 1962’de Kayseri Sarız Yalak (Yeşilkent) beldesinde doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve yüksek öğrenimi Kayseri ve Eskişehir’de  tamamladı…

Gazeteciliğe 1981 yılında başladı. Türkiye, Kayseri Olay, Kayseri Anadolu Haber, Akın Günlük, Kayseri Haber  gazeteleri ile Erciyes TV ve Kay TV’de çeşitli görevlerde bulundu.

1985-1989 arasında Kayseri Belediye Başkanı Basın Danışmanı olarak  görev yaptı.

1987-2009 tarihleri arasında 22 yıl süreyle TRT Kayseri Temsilciliğinde bulundu.

Kültür ve Sanat, Töre, Doğuş Edebiyat  gibi dergilerde çeşitli konularda yazılar yazdı. İlk kitabı Mavi Boncuklu Cemil Baba Kültür ve Sanat Yayınları arasında 1984 yılında yayınlandı. Kayseri ile ilgili çok sayıda araştırması,  önce Kayseri gazetelerinde yer aldı, sonra az sayıda olmak üzere kitaplaştı.

Kayseri  Gazeteciler Cemiyeti, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Cemiyeti (Ankara), Türkiye Spor Yazarları Derneği, RATEM (Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği)  gibi mesleki kuruluşlar ile, Dadaloğlu Vakfı, Tema Vakfı, Kayseri Kültür-Turizm ve Araştırma Vakfı, Yeni Ufuklar Derneği, Mobingle Mücadele Derneği gibi  STK’ larla, İl İnsan Hakları Kurulu , İl Tütün Kurulu gibi kuruluşlarda gönüllü olarak  yöneticilik yaptı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde 2007-  2016 tarihleri arasında çeşitli konularda ders verdi.

Halen Kay-Tv ,Erciyes Tv ve Kayseri Haber Gazetelerinin genel yayın yönetmeni olarak görev yapan Altınkaya, Mayıs 2010-2014 tarihleri arasında Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı, Temmuz 2010’dan bu yana Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Eylül 2012’den beri de Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı, RATEM Yüksek İstişare  Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Altınkaya 11 Mayıs 2018’de yapılan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin 19. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa seçilmiş olup evli ve üç çocuk babasıdır.

TAYFUN ÇELİK KİMDİR?

1987 Yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Bozok Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Şu anda Ankara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans Eğitimine devam ediyor.

Başkan Yardımcısı Çelik, öğrencilik döneminde gerek yurt içi gerekse yurt dışında birçok Avrupa Birliği Projesinde Koordinatör ve Proje sorumlusu olarak görev aldı.

Çelik, 2014-2016 Yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde İnşaat mühendisliği üzerine çalışmış ve eğitim almıştır.

2016 yılından bugüne kadar da önce Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanlığı sonrasında ise Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanlığı görevinde bulunmuş, şehircilik şurasında da görev almıştır.

Çelik, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve bir çocuk babasıdır.

(haberaksaray.com)

YORUMLAR

  1. tacettin yılmaz dedi ki:

    enver dinçer özhasekinin adamı olarak seçilmiş değil atanmış gibi oldu ve onu denetlemesi için tayfun denilen genci gönderdi. olan memlekete oluyor arkadaşım.