Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Eroğlu Giyim’den Aksaray’daki fabrikasına 20 milyon dolarlık yatırım

Çorlu, Aksaray ve Mısır’da fabrikaları bulunan Eroğlu Giyim, son olarak Aksaray’daki fabrikasına 20 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi..

Eroğlu Giyim’den Aksaray’daki fabrikasına 20 milyon dolarlık yatırım
Aksaray Anadolu AŞ
7 Haziran 2017 05:03

Çorlu, Aksaray ve Mısır’da fabrikaları bulunan Eroğlu Giyim, son olarak Aksaray’daki fabrikasına 20 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Faaliyet gösterdiğimiz denim kumaş üretimi, konfeksiyon ve perakende alanlarında ülkesi için katma değer yaratan büyük bir sanayi kuruluşu sıfatıyla, tekstil sektöründeki en büyük ihracatçılardan biri olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016” listesinde Eroğlu Giyim, bir önceki yıla göre 51 basamak birden yükseldi. 2015 yılında 403. sırada olan Eroğlu Giyim, yaklaşık 356 milyonluk net satışıyla 352. sıraya çıktı. Şirketin sadece özel sektör dikkate alınarak yapılan sıralamadaki yeri ise 343. sıra oldu.

EROĞLU GİYİM’İN YILLIK ÜRETİMİ 17 MİLYON ADET

Temelleri 34 yıl önce 6 makinelik küçük bir konfeksiyon atölyesi ile atılan şirketin bugün Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına girerek ülke için katma değer üretmesinden büyük gurur duyduklarını vurgulayan Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu şunları ifade etti:
“Dünyanın lider markalarına üretim yapan Eroğlu Giyim’in yıllık üretimi 17 milyon adede ulaştı. Eroğlu Holding olarak tarladan toplanan pamuktan ipliğe, iplikten denim kumaşa, oradan konfeksiyona ve ürünün son tüketicinin eline ulaştığı mağazacılığa kadar uzanan tekstil zincirinin tüm halkalarında var olan tek grubuz.”
Eroğlu Giyim’in bugün geldiği noktada tekstil sektöründe ülkemizin en büyük ihracatçı firmalarından biri konumunda olduğun Nurettin Eroğlu şöyle konuştu:
“Çorlu, Aksaray ve Mısır’daki fabrikalarımızla kendi markalarımız Colin’s ve Loft dışında yurt içi ve yurt dışında pek çok global da markaya hizmet veriyoruz.”
AKSARAY’DAKİ FABRİKAYA 20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Eroğlu Giyim’in Aksaray’daki fabrikasına 20 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Nurettin Eroğlu şunları söyledi:
“Aksaray’daki mevcut konfeksiyon üretimi bölümüne 20.000m2 ilave yaptık. Ayrıca yine Aksaray’daki Eroğlu Giyim’in mevcut fabrikasına entegre olarak 50.000m2 kumaş üretim fabrikası kuracağız
Eroğlu Holding, tekstil alanında bugün yurtiçinde ve yurtdışında Türkiye dahil 38 ülkede toplam 600’ü aşkın mağaza ve 5 üretim tesisiyle faaliyet gösteriyor. Holding’in geçtiğimiz yıl 1 milyar 300 milyon dolar seviyesinde kaydedilen konsolide cirosunda tekstil şirketlerinin payı yüzde 80 olarak gerçekleşti. Cirosunun yaklaşık yüzde 60’lik kısmı yurtdışında bulunan şirketlere ait olan Eroğlu Holding, şu anda dünya tekstil pazarında dikkat çekici bir paya sahip.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.