Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Eskil’de gıyabi cenaze namazına binlerce kişi katıldı

Darbe girişimine karşı Eskil Kaymakamlığı’nca düzenlenen programa binlerce kişi katıldı..

Eskil’de gıyabi cenaze namazına binlerce kişi katıldı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Temmuz 2016 11:43

İlçe Kaymakamlığınca düzenlenen ilk programda, Eskil Ulu Cami Caddesinde darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız ve emniyet güçlerimiz için binlerce Eskilli vatandaşın katılımı ile gıyabi cenaze namazı kılınarak şehitlerimiz için dualar okundu.

Şehitlerimiz için düzenlenen gıyabi cenaze namazına Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eşmekaya Belde Belediye Başkanı Tayfur Başkan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce Eskilli vatandaş katıldı.

Şehitlerimiz için kılınan gıyabi cenaze namazından sonra Eskil Kaymakamı ve Belediye Başkanı birer konuşma yaparak bu darbe girişimine ilişkin açıklamada bulundular. Sayın Kaymakamımız açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları görülmemiş bir ihanete şahit olmuşlardır. Ben öncelikle bu ihaneti engelleme mücadelesinde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. O gece bu ihanet çetesinin ihanetini engelleme hususunda canını ve kanını ortaya koyan Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. En tepeden en aşağıya kadar, Sayın Cumhurbaşkanımızdan sivil vatandaşlarımıza kadar yerli ve milli olan her bürokrat, her subay, her polis dimdik durdu. Değerli arkadaşlar o akşam seçilmiş iktidarı silah zoruyla devirmek isteyen ihanet şebekesi aslında sadece seçilmiş iktidara değil bu millete de darbe vurmak istediler. Çünkü seçilmiş iktidarı seçen bu millettir. Bu darbe girişimi sadece iktidar partine de değil, a’dan z’ye parlamentodaki partiler, parlamento dışı partiler ve bütün halkın tercihine yapılmış ihanettir. Bu ihaneti halkımız çok iyi gördü, canıyla kanıyla mücadele vererek bu ihaneti engelledi. Allah bir daha böyle ihanete bizleri şahitlik ettirmesin ve böyle bir günü yaşatmasın. Edirne’den Şemdinli’ye kadar bütün vatandaşlarımız tek bir vatanımız olduğunu çok iyi hissetti. Bizim tek bir vatanımız var. Bu topraklar kanla kazanıldı ve bu millet bu toprakları ancak kanla verilebileceğini gösterdi. Şükürler olsun ki, bu vatana sahip çıkan bu yüce millet kendi seçtiği iktidara, kendi seçtiği parlamentoya ve parlamentonun her vekili bu vekâlete saygı içerisinde bu ihanete karşı dimdik durdu. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, bütün partiler, bütün bürokratlar, bütün valilerimiz kaymakamlarımız, Emniyet Müdürlerimiz, Emniyet Teşkilatımız ve daha baştan itibaren ihanete destek çıkmayan göğüs geren şehit olan ve yaralanan kahraman Türk askerimize şükranlarımı sunuyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.