Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Eskil’de Kitap Okuma Etkinliği yapıldı

Ülkemizde 1964 yılında başlayan ve mart ayının son haftası kutlanan Kütüphanecilik Haftası sebebiyle kitap okuma etkinliği düzenlendi..

Eskil’de Kitap Okuma Etkinliği yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mart 2016 20:08

Eskil Kent Parkında yapılan etkinliğe ilçe merkezinde bulunan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Festival havasında geçen kitap okuma etkinliğinde 1600 öğrenci 1 saat boyunca kitap okudu.

Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan’da etkinliğe katılarak, Kütüphaneler Haftası münasebetiyle bu etkinliği düzenlediklerini belirterek “Kütüphaneler haftasının takvimde bir gün olarak kalmasını istemedik. Bu sebeple ilçe merkezimizdeki bütün öğrencilerimiz ile bu etkinliği gerçekleştirdik. Kütüphane, maalesef yanlış bir biçimde ya okulların bir enstrümanı ya da belli merkezlerde bulunan bir yer olarak düşünülüyor. Kütüphaneler evlerin de bir parçası olması lazım. Evlerimizde nasıl oturma odası, misafir odası, bulunuyorsa artık bir kütüphanenin de mutlaka bulunması gerekiyor. Vatandaşlarımıza da bu duyarlılığı kazandırmak için öğrencilerimizin bu kitap okuma etkinliğini ilçe merkezimizde vatandaşlarımızla iç içe gerçekleştirmelerini istedik. Öğrencilerimize etkinliğe katıldıkları ve bir saat boyunca kitap okudukları teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Mutlu, İl Genel Meclis Üyesi Sadrettin İriş, İlçe Emniyet Amiri Tunçay Irmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bozokul ve öğretmenler katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.