Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Eskil’den Bayırbucak Türkmenlerine 4 tır yardım

Eskil Belediyesi ve Gönül Bağı Derneği’nin ortaklaşa başlattığı yardım kampanyasında toplanan un, battaniye, kıyafet ve diğer yardım malzemelerinden oluşan 4 tır Bayır-Bucak’taki Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı..

Eskil’den Bayırbucak Türkmenlerine 4 tır yardım
Aksaray Anadolu AŞ
11 Aralık 2015 13:02

Eskil Belediyesi ve Gönül Bağı Derneği’nin Eskil ilçesinde toplanan yardımları Suriye’ye gönderilmesinden önce Eskil Hükümet meydanında bir program düzenlendi.

Programa, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, İnsani Yardım Vakfı Başkanı Önder Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eskil halkının çok yardım sever olduğunu ve bu nedenle herkese teşekkür ettiğini belirterek şöyle konuştu:

Allah hepinizden razı olsun. O kadar mukaddes bir görevi yerine getiriyorsunuz ki, belki çok şey değil gönderdiğimiz şeyler ama gönülleri, yüreklerinizi açtınız. Sizin gibi düşünen, sizin gibi inanan ve sizin gibi yaşayan ama zulüm gören kardeşlerimize her zaman olduğu gibi yapılan yardım katlanarak büyüyor. İnşallah bu işler maksadını bulacak. Burada çok şey anlatmaya gerek yok. Artık iletişim çağındayız. Yeryüzünde, dünyada ne olup bitiyor bunu herkes çok iyi biliyor. Herkes, her şeyin farkında. Bu ülkede ve bu yeryüzünde sırf inancından dolayı, sırf düşüncesinden dolayı yaşadığı yerlerden kovulmaya çalışılan ve oralardan sürülmeye çalışılan insanların mukaddes bir mücadelesi şu anda çok güçlü bir şekilde Bayır-Bucak’ta devam ediyor. Biz, onların yaptığı bu mücadelenin onda birini, yirmi de birini yerine getiremeyecek bir pozisyondayız. Ama hiç olmazsa bu kardeşlerimize un, battaniye, çadır ve kıyafet gibi yaşam malzemelerini, ayrıca ne ihtiyaçları varsa göndermek, destek olmak istedik ve Eskil halkı kenetlendi, bir oldu, beraber oldu. Sonucunda bu eserimiz ortaya çıktı. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız ’bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep beraber Türkiye olalım’ diyor. İşte bizde hep beraber mazlumların yanında var olan Eskil İlçesi olalım.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş ise, yapılan yardımların çok güzel olduğunu söyleyerek, “Hepinizin yardım ve destekleri ile Suriye’deki, Bayır-Bucak’taki Türkmen kardeşlerimize, Suriye’deki mümin kardeşlerimizin hepsine bir nebze de olsa ihtiyaçlarını giderebilecek yardımlarda bulunuyoruz. Yardım organizasyonunda emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ederiz. Eskil halkının da hayırda yarışması ve gösterdiği ilgiden dolayı tüm Eskil halkına teşekkür ediyorum” dedi.

İHH Başkanı Önder Özkan, İHH olarak 3 yıldır Eskil’den çok ciddi destek gördüklerini belirterek “Bize dediler ki, yardım kampanyasında Eskil’de karşılık bulamazsınız. Eskil’de tekel bayileri çok fazla, bu şekilde anılıyor dediler. Ama şu an rakamlara baktığımız zaman Aksaray’da en fazla hayrı yapan Eskil ilçesi oldu. Rakamı söylemek gerekirse, 2 yıl içerisinde 389 milyarlık yardım yapıldı. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dualar edildi. Duaların ardından Suriye’ye ulaştırılmak üzere İHH Vakfına teslim edilen TIR’lar Suriye’ye ulaşmak üzere yola çıktı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.