Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Eskil’in toprağı suya, insanı hizmete hasret

Eskil’in toprağı suya, insanı hizmete hasret
Aksaray Anadolu AŞ
13 Haziran 2018 18:20

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Ali Abbas Ertürk ve Ali Eşmekaya Eskil’ in yaylalarında vatandaşlarla bir araya geldiler.

Çiftçilerin, emeklilerin, yaşlıların sorunlarını dinleyen adaylar çözüm önerilerini ve projelerini paylaştılar.

ESKİL’İN TARIMSAL SULAMA SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ

Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk “ Yıllardır yeraltı suyu ile yapılan tarımsal sulama sonucu yeraltı suları çok derinlere çekildi. Buna bağlı olarak sulama maliyetleri çok arttı ve bölgede su sorunu baş gösterdi. İlk etapta ruhsatsız kuyuları ruhsatlandırarak çiftçilerimizin elektrik giderlerini düşüreceğiz. Uzun vadede Eskil havzasına Kızılırmak veya Göksu nehirlerinden su getirerek bölgenin sulama sorununu kalıcı olarak çözeceğiz.” dedi.

EMEKLİLERİMİZ VE YAŞLILARIMIZ YAŞAM ŞARTLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ

Emekli ve yaşlı vatandaşların sorunlarını da dinleyen Ertürk “ Emeklilerimiz için adil bir intibak yasası çıkaracağız. Katsayı ve gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidereceğiz. Prim ödemeksizin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacağız. Yasal düzenlemelerle kaybedilmiş emeklilik haklarını yeniden tanıyacağız. Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur’lu olan yurttaşlarımıza 2008 yılı öncesinde vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler için de borçlanma hakkı tanıyacağız.

Yaşlılarımızdan haksız olarak aylığı kesilenlerin aylıklarını yeniden bağlayacağız. Tüm yaşlılarımızı sağlık ve bakım güvencesine kavuşturacağız. Hanedeki bütün yetişkinlerin çalışması halinde hanede bulunan bakıma muhtaç yurttaşlarımızın gündüz yaşlı bakım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmalarını sağlayacağız. Evde bakım hizmeti sunulmasında hane gelirine değil, sadece yaşlı yurttaşlarımızın bireysel gelirini dikkate alacağız. İhtiyaç duyan yaşlılara evlerinde, yemek, temizlik, sağlık gibi hizmetlerin yanı sıra psikolojik ve sosyal destek sunacağız. “ dedi.. (HaberAksarayCom)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.