Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Esnaf sordu, Başkan Yazgı cevapladı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, alt geçit yapılacak bölgedeki esnafları ekibiyle birlikte ziyaret ederek projeyle ilgili esnafların kafalarında oluşan soruları cevapladı..

Esnaf sordu, Başkan Yazgı cevapladı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Temmuz 2017 21:18

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, alt geçit yapılacak bölgedeki esnafları ekibiyle birlikte ziyaret ederek projeyle ilgili esnafların kafalarında oluşan soruları cevapladı.

Başkan Yazgı, Piri Mehmet Paşa alt geçit proje çalışmasının neden bu mevsimde başladığını sebepleriyle birlikte aktararak “Amacımız, kimseye sıkıntı vermeden proje çalışmasını başlatıp biran önce bitirmektir” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 120 gün içinde yapılması planlanan Piri Mehmet Paşa alt geçidi inşaat sahasında incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Küçük Kergi Caddesi esnaflarını dinleyen Başkan, hiç kimseye sıkıntı vermeden çalışmaların yürütüleceğini işaret etti.

Aksaray’da bir ilki temsil etmesi sebebiyle Piri Mehmet Paşa alt geçit projesi üzerinde hassasiyetle duran Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, projenin her aşamasını inşaat sahasında değerlendiriyor. Bölgede yaptığı incelemeler sırasında karşılaştığı esnaflarla sohbet eden Başkan Yazgı, bölge esnafının isteklerini yerinde cevaplıyor.

Alt geçit projesi bölgesindeki esnafları hafta sonunda ziyaret eden Başkan Yazgı, Aksaray’ın ikinci bir merkezinin bu alana inşa edildiğini şu sözlerle açıkladı: “Efor Alışveriş merkezimiz burada. Piri Mehmet Paşa Çarşımız bitmek üzere. Yine Piri Mehmet Paşa alt geçit projemizi başlattık. Yine sizlerin de bildiği gibi TMO’dan Belediye devredilen arazi üzerine yapılacak olan Selçuklu Park projemiz var. Bu projede çok önemli. İçerisinde tüm halkımızın rahatlıkla kullanabileceği sosyal yapılar yer alacak. Kütüphane, konferans salonu benzeri ve arazi üzerinde ki ağaçlara dokunmayacağımız için ağaçların içerisinde yürüyüş alanı, dinlenme alanı olacak. Bu söylediklerimi bir düşünün. Yani bu bölgenin değeri artacak. Beraberinde sizi doğrudan etkileyerek işlerinizin artmasına vesile olacak” ifadelerini kullandı.

NE YAPIYORSAK ŞEHRİMİZ İÇİN YAPIYORUZ

Belediye tarafından başlatılan projelerin insan odaklı ve her projede şehir insanının gözetildiğini aktaran Başkan Yazgı, TMO’dan belediye devredilen arazi hakkında “Az önce de belirttiğim gibi buraya biz Selçuklu Park’ı kuracağız. Burası şehir merkezinde kalmış geniş bir arazi. Bunun üzerine ben işyeri yapabilir, ihale usulü satarak belediye bütçesine yüksek gelir ve ek kaynakta sağlayabilirdim. Ama bunu yapmadık. Şehrimizde yaşayan tüm insanımız bu alandan istifade etsin istedik. Şehir merkezinde kalan bu arazide ki ağaçlara dokunmadan Selçuklu Parka dönüştürmeye karar verdik. Ne yapıyorsak insanımız için siz esnafımız için yapıyoruz” dedi.

ESNAFLAR SORDU, BAŞKAN CEVAP VERDİ

Esnaflar, akıllarında soru işaretine neden olan her konuyu Belediye Başkanı’na sorudular. Başkan Yazgı ise esnafın her sorusuna tek tek cevap verdi. Esnaflar çalışmanın gecikme nedenini sorarken kimi esnaf alt geçit ne zaman bitecek? Kimileri de neden bu mevsimde çalışma başladı? Diye sordu. Başkan Yazgı ise projenin 120 günde biteceğini açıklayarak “Bu süreyi daha da nasıl kısaltabiliriz diye büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz. Daha erken bitmesini elbette bizde isteriz. Ancak buraya 550 tane fore kazık çakılacak. Bunun için zamanla yarışacağız” diye konuştu.

Projenin başlamasında biraz gecikme yaşandığını sebepleriyle açıklayan Başkan Yazgı, “Üzerinde bulunduğumuz bulvar öyle bir güzergahta ki; Doğalgaz hattının ana şebekesi buradan geçiyor. Elektrik nakil hatları bu bulvar üzerinden dağılıyor. Telekom, Su, Kanalizasyon şebekesinin ana hatları da bu bulvar üzerinde. Bu ana hatlarda aksaklık olmaması için titizlikle çalıştık. Yani bütün bunları aktarmak kolay olmadı. O yüzden proje çalışmasında bu yüzden biraz gecikme yaşandı” diye açıklamalarda bulundu.

Son olarak projenin başlaması için neden yaz mevsimi seçildi sorusuna cevap veren Başkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Çalışma için yaz mevsimini seçtik. Çünkü soğuk havada betan dökmek doğru değildir. Betonun içinden su kış mevsiminde donar. Gece ve gündüz sıcaklığı arasında farkın fazla olması ve beton kış ayında donması betonun kalitesini ve mukavemetini düşürür.

Diğer bir husus yeraltı su seviyesi ile alakalı. Alt geçit alanına 23 metre boyunda 550’ye yakın fore kazık kullanılacak. Buluğumuz bölgenin altı balçık gibi ve deniz misali yeraltı su seviyesi yüzeye yakın. Ve yaz mevsiminde su seviyesi en aza indiği için fore kazık için uygun zemin oluşacak. Bu da çalışmamızı kolaylaştıracak. Daha hızlı hareket etmemizi sağlayacak.

Daha öncede belirttiğim gibi alt geçidin yapıldığı bulvarda; Doğalgaz, Telekom, Medaş, bize ait olarak Su ve Kanalizasyon ana şebekeleri ve dağıtım istasyonları bulunuyor. Burada çalışma yapmak için şebeke hatlarını başka nakil noktalarına aktardık. Yeni nakil hatları için de ayrıca çalışma yürütüldü. Kışın burada çalışma yapmak demek, diğer alt yapı çalışması bir yana doğalgazın belirli süre kesilmesi demek. Bu da şehrin genelinde ısınma problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olacak. Çünkü bu bölgenin yer altından şehri besleyen doğalgaz hattı bulunuyor.

Diğer bir husus, okulların kapanmasına bağlı olarak servis araç sayısında azalma, çalışma zamanını daha verimli kullanabilme, çevre düzenlemesinden bu mevsimde daha hızlı sonuç alma gibi sebepler nedeniyle çalışma için bu mevsimi belirledik” diye konuştu.

Son olarak alt geçit köprüsünün tamamlanmasından sonra bölgede trafik sorunu tamamen ortadan kalkacağını belirten Başkan Yazgı, araç trafiği ne kadar yoğun olursa olsun bekleme süresinin sıfır olacağı gibi kavşak noktasında trafiğin daha akıcı hale geleceğini kaydetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.