Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Ev kadınları evlerinde halı dokuyup aile bütçesine katkıda bulunacak

Aksaray’da kadın istihdamı ve kadın işgücüne katılım oranını artırmak için önemli projeler gerçekleştiriliyor.

Ev kadınları evlerinde halı dokuyup aile bütçesine katkıda bulunacak
Aksaray Anadolu AŞ
18 Kasım 2017 12:44

Aksaray’da kadın istihdamı ve kadın işgücüne katılım oranını artırmak için önemli projeler gerçekleştiriliyor.

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı, Kadın Girişimci Aysun Akkurt, İŞKUR Şube Müdürü Hediye Armağan ile “Kadınların İstihdamı ve Mesleki Eğitimi İşbirliği” kapsamında yeni iş kolları oluşturmak ve ev hanımlarının bu imkânlardan faydalanmasını sağlamak amacıyla çalışma yürütmekteler.

Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı ve beraberindeki heyet, Aksaray’ın yeni İlçesi Sultanhanı’na giderek Belediye Başkanı Fahri Solak’ı ve halı atölyelerini ziyaret etti.

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak’ı ziyareti sırasında, ev hanımlarının mesleki eğitimlerle iş sahibi olmaları konusunda yaptıkları proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Fahri Solak ise Hasibe Hanım ve beraberindeki heyete, kadınlara yönelik yaptıkları bu güzel hizmetten dolayı teşekkür etti. Bu konuda üzerine düşen görev ne ise yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Belediyede yapılan görüşmenin ardından ilçe Belediye Başkanı Fahri Solak, misafirlerine tarihi Sultanhanı Kervansarayını gezdirerek han hakkında bilgiler verdi.

Hasibe Yazgı ve beraberindeki heyet, sonrasında halı atölyesine giderek burada yapılan tamir işlerini gözlemlediler. Tarihi halılar ile giysiler üzerindeki işleme ve dokumaları incelediler.

Hasibe Yazgı, Aksaray’daki ev hanımlarının halı dokuma eğitimi alarak evlerinde halı dokuyup aile bütçesine katkıda bulunmaları için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi aldı.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, ev hanımlarının halı dokuma konusunda eğitim almaları için atölye ve halı tezgâhı konusunda yardımcı olabileceklerini, ayrıca hanımların evde üretecekleri ürünleri satın alarak destek verebileceklerini söyledi.

Hasibe Yazgı ise bu konuyu değerlendireceklerini ve gerekli hazırlıkları yapacaklarını ifade ederek, kadınların iş sahibi olmasına katkı sağlayacak olmasından dolayı Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak’a Teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.