Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Farkında olduğunuz kadar yaşarsınız

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) PDR Topluluğunun düzenlediği organizasyon kapsamında, “Gerçek Özgürlük” başlıklı bir konferans veren Doğan Cüceloğlu, farkında olmanın önemine vurgu yaptı..

Farkında olduğunuz kadar yaşarsınız
Aksaray Anadolu AŞ
29 Nisan 2017 00:04

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) PDR Topluluğunun düzenlediği organizasyon kapsamında, “Gerçek Özgürlük” başlıklı bir konferans veren Doğan Cüceloğlu, farkında olmanın önemine vurgu yaptı.

Yazar Polat Doğru ile birlikte son derece renkli bir anlatımla 2 saati aşkın süren konferans, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in selamlama konuşmasının ardından sahneye gelen Cüceloğlu, kişinin ancak farkında olduğu kadar bir hayat yaşayabileceğini belirtti. Veli grupları görüşmeleri için okullardan aldığı davetlerde karşılaştığı manzaralardan örnekler sunan Doğan Cüceloğlu, “Gittiğimde velilerin yüzde 85’inin anneler olduğunu görüyorum. Anneler ilgili bir şekilde konuşmamızı beklerken, babalar da benzer bir tavır olmuyor. Onlar toplantıya gelmemiş de, getirilmiş gibi duruyorlar” dedi. Cüceloğlu, şöyle devam etti, “İlkokuldaki bir öğrenciye ‘Ahmet bey 92 sene yaşadı, Behice hanımsa 78 yıl yaşadı. Bunlardan hangisi daha çok yaşamıştır?’ diye sorduğunuzda, cevap 92 yıl yaşayan Ahmet beyin daha çok yaşadığı şeklinde olacaktır. Ama ömrü boyunca Ahmet Bey’in farkında olduğu detay sayısı yüz; Behice Hanımın farkında olduğu detay sayısı ise 4 bin 800. Olaya bir de bu açıdan bakarsak, kimin daha çok yaşadığına dair manzara değişecektir.” Hayatın “şimdi-burada” yaşandığını, önemli olanın bu kavramların nasıl algılandığı olduğunu söyleyen Doğan Cüceloğlu, “Bir insan vardır, 30 saniye bir yere bakar ve bir cilt kitap yazar; bir insan da vardır bakar ama bir şey göremez ve geçip gider. Farkında olduğunuz kadar yaşarsınız” dedi.

Konferansın ardından Doğan Cüceloğlu ve Polat Doğru’ya katılımları anısına plaketleri takdim edildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.