Dolar 32,5849
Euro 34,8423
Altın 2.417,24
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Farklı renk ve kültürlerin ortak dili: Müzik

Farklı renk ve kültürlerin ortak dili: Müzik
Aksaray Anadolu AŞ
21 Aralık 2018 18:55

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri, “Koro, Oda Müziği ve Orkestra Konseri” düzenledi.

Yarımşar saatlik üç bölümden oluşan konser, farklı renkleri, farklı tınıları ve farklı kültürleri bir araya getiren ortak dil özellikleri ile büyük ilgi gördü. İlk olarak, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Yadigaroğlu’nun şefliğinde sahneye çıkan Koro, farklı ülkelerin klasiklerinden ve popüler eserlerinden oluşan repertuvarı icra etti. İkinci bölümde ise Dr. Öğr. Üyesi Güray Alyörük’ün hazırladığı Oda Müziği Konseri gerçekleştirildi. “Nihavent Peşrev” ile başlayan icra, “Entarisi Ala Benziyor” isimli İstanbul Türküsü, Göksel Baktagir’in bestelediği “Ağlama” ve bir Aksaray Türküsü olan “Dam Başında Oturur” isimli eserin seslendirilmesiyle sürdü. Orkestra Konserini ise Prof. Dr. Süleyman Tarman yönetti ve sahneye çıkan 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri toplam 11 çalışmayı büyük bir başarıyla icra etti. Prof. Tarman, şehrin müzik kültürüne çeşitlilik sunmaya gayret ettiklerini ifade ederek, çok sesli ve tek sesli müzik türleri hakkında teknik bilgiler verdi.

Farklı dans koreografileriyle zenginleştirilen konserleri öğrenciler, akademisyenler ve şehirden elen konuklar takip etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.