Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

FETÖ terör örgütüne karışmış masum vatandaşların dikkatine

HUDER Aksaray Şubesi Başkanı Av. Fatih Alkan çağrıda bulundu..

FETÖ terör örgütüne karışmış masum vatandaşların dikkatine
Aksaray Anadolu AŞ
23 Temmuz 2016 00:25

HUDER (Hukuki Araştırmalar Derneği) Aksaray Şubesi Başkanı Av. Fatih Alkan, PDY/FETÖ terör örgütüne bir şekilde karışmış masum vatandaşlara çağrıda bulundu.

 

Yapılan açıklama şu şekilde:

“HALKIMIZ AKSARAY C. BAŞSAVCILIĞI’NA BAŞVURARAK BU ÖRGÜT HAKKINDA GİZLİ YA DA AÇIK TANIKLIK ETSİN, ŞİKAYETÇİ OLSUN, BU YAPI SON DARBE TEŞEBBÜSÜ İLE MASUM VATANDAŞIMIZIN KANINI AKITMIŞ, KAMU GÖREVLİLERİNİ DERDEST ETMİŞ VE ÖLDÜRMÜŞ, CUMHURBAŞKANIMIZA SUİKAST DÜZENLEMİŞ, TAMAMEN ÜLKEMİZ ALEYHİNE KURULMUŞ, BAĞLANTISI YURT DIŞINDA OLAN KANLI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

Aziz milletimiz darbelerden ve terör örgütü yapılanmalarından çok çekmiş, bu yapılanmalar nedeniyle büyük acılara tanıklık etmiştir. Hukukun ve demokrasinin üstünlüğünün önündeki en büyük engel olan darbelere karşı halkımız 15.07.2016 Cuma gecesi kendini siper ederek gerekli cevabı darbe girişiminde bulunan şer odaklarının suratına tokat gibi çarpmıştır. Bu demokrasi nöbeti sırasında 240 sivil halk ve polisimiz şehit olmuş, binlerce kişi de yaralanmıştır. Bu dik duruş sırasında hayatını kaybeden kahraman vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılarımızın da en kısa sürede sıhhatlerine kavuşmasını yüce yaradanımızdan niyaz ediyoruz.

Söz konusu darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) olarak 75 ildeki binlerce üyemizle milletimizin yanında yer alarak meydanlarda demokrasi nöbeti tutmuş, darbecilere karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koymuş bulunuyoruz. HUDER her bir üyesiyle; millet iradesine, devletin bütünlüğüne, hukukun üstünlüğüne karşı çıkan, gazi meclisimizi bombalayan bu vatan hainlerinin her zaman karşısında durmaya ve demokrasi nöbetini tutmaya devam edecektir.

Devletin varlığına, milletin bütünlüğüne karşı olan her türlü darbeye karşı olan derneğimiz hukuk devletinin, toplumsal barışın bekçisi olmaya devam edecek ve millete karşı hukuk dışı tüm girişimlere karşı tüm gücüyle, her zaman, devletimizin yanında yer alacaktır.

Özellikle 17 / 25 Aralık öncesi bu yapı içerisinde saf duygu ve düşüncelerle bulunmuş, ancak 17 25 Aralık yargı darbesi girişimi nedeni ile kime, neye, hangi bilgiye inanacağına karar verememiş, bu nedenle kafası karışık olan vatandaşlarımızın 15 Temmuz’daki hain kanlı terör saldırısı ve darbe girişimi nedeni ile açıkça halkın can, mal, din, duygu ve düşünce hürriyetini hiçe sayan ve alçakça silahsız masum vatandaşlarımıza çok ağır silahlarla saldıran bu terör örgütünün yaptıkları karşısında kafası karışan ve bu yapı içerisinde bulunmuş ya da destek olmuş halkımıza HUDER ailesi olarak açıkça çağrıda bulunmak istiyoruz;

Lütfen bulunduğunuz illerdeki Başsavcılıklara gidin ve bu terör örgütü hakkında şikayetçi olun ve her şeyi açıkça anlatın aksi takdirde siz de sorumluluktan kurtulamazsınız, bu masumların kanına giren bu terör örgütünün suçuna ortak olursunuz.

Bununla birlikte bir şekilde bu yapının içinde bulunmuş vatandaşlarımız ister açık isterse gizli tanıklık yapabilirler. Gizli tanıklık müessesinden yararlanabilirler.

Bu yapı son darbe girişimi ile anlaşıldığı üzere hedefi Türkiye’dir, geleceğimizdir. Geleceğimizin aydınlık olmasını istiyorsak duygusal davranamayız. Tepeden tırnağa bu yapının içinde olanların hepsine çağrımız pişman iseler pişmanlıklarını ifade ederek şikayetçi olmaları ve gizli ya da açık tanıklık yapmalarıdır. Kendi halkına, halkın seçtiği iktidara ve seçimle gelen Cumhurun Başı Cumhurbaşkanımıza Başkomutana karşı kanlı darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bunun ne dinle ne de hukukla alakası yoktur. Bölgede güçlü olmaya çalışan vatanımızı doğuda PKK hain saldırıları ile nasıl zayıflatmaya çalışıyorsa devletin içine haince sızmış bu terör örgütü de halkın seçimle iş başına getirdiği iktidara, devlet kurumlarına ve Cumhurbaşkanımıza da aynı hainlikle daha sinsi ve adi şekilde saldırmaya çalışmıştır. Açıkça söylüyorum bu hainlik bir başka devlette mesela Amerika’da yapılsa bu kanlı hain darbe girişimine kalkışanlar idam edilir yada kurşuna dizilir. Bu nedenle yaşadığımız darbe girişimi basit bir olay değildir. Cumhuriyet tarihinde sivil halkın karşı koyması ile başarısızlığa uğrayan bir ilktir. Bu nedenle önceden saf duygu ve düşüncelerle bu yapı içerisinde bulunmuş vatandaşlarımızın gizli tanıklık müessesesinden yahut açıkça tanıklık müessesinden yararlanarak bu gizli ve sinsi yapıyı deşifre etmeye tüm halkımızı davet ediyorum.

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain kalkışmayı tekrar tekrar lanetliyor; HUDER ailesi olarak, geçmişte olduğu gibi bugün ve bundan sonra da her zaman milletimizin yanında yer alacağımızı, bölünmez bütünlüğümüzün, hukuk ve demokrasinin üstünlüğünün bekçisi olacağımızı yüce kamuoyuna bildiriyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.