Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Fidanlar fidanlarla büyüyor

Fidanlar fidanlarla büyüyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Kasım 2018 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” İşbirliği Protokolü kapsamında bugün eş zamanlı olarak ülke genelinde fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

“Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” projesiyle Tüm Türkiye de ilkokul ve ortaokullardaki öğrencilerin katılımıyla ülke genelinde yeni bir fidan dikim seferberliği başlatıldı. Bu iki bakanlığın koordinasyonunda hayata geçirilen proje sayesinde 81 vilayetin tamamında 10 milyon fidan, okul çağındaki çocuklar adına toprakla buluştu.

İlimizde de “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerimiz adına Valimiz Sayın Ali Mantı, Vali Yardımcıları Gürkan Karaman, Mustafa Türkcan, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Aksaray Şehit Önder GÜZEL Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, İl Milli Eğitim Müdür Hacı Ömer Kartal, ilgili kurum amirleri, Polis Okulu Öğrencileri, öğretmenler ve öğrenciler katılımıyla Aksaray genelinde 55 bin, Aksaray POMEM arazisinde de 5.500 fidan dikimi gerçekleştirildi.

İlk olarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda daha sonra Kuran-ı kerim dinletisi yapıldıktan sonra İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından dua okundu.

Programda konuşma yapan Vali Ali Mantı; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımızın işbirliği sonucu gerçekleştireceğimiz böyle hayırlı icraatın devamını da inşallah diliyoruz. Biz yeşilliğe ve medeniyete önem veren bir toplumun üyeleriyiz. Büyük Padişahımız yaş kesenin başını keserim buyurmuştur. Yine Peygamber Efendimiz, kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz diye bize emir buyurmuştur. Biz böyle bir milletin böyle bir medeniyetin mensubuyuz. Çocuklarımıza yeşili koruma, gelecek nesillere aktarma bilinci oluşturacağız. Buda bunun bir çekirdeğini oluşturacak inşallah. Polis Okulu alanında dikeceğimiz bu fidanlarımızın başka alanlarda da artarak devam edeceğini temenni ediyoruz. Bu vesile ile katkıda bulunan her kurum ve kişiler teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Aksaray POMEM atış alanında Vali Ali Mantı, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler ile fidan dikimi gerçekleştirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.