Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Gazetecilikte engel tanımıyor

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki bedensel engelli Muhammet Tekin, “gazetecilik aşkıyla” çektiği fotoğraflar ve yazdığı haberlerle ilçenin sesi olmaya çalışıyor..

Gazetecilikte engel tanımıyor
Aksaray Anadolu AŞ
9 Ocak 2016 14:44

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde bedensel engelli Muhammet Tekin, tekerlekli sandalyesi ile katıldığı etkinliklerde çok sevdiği gazetecilik mesleğini öğreniyor.

Ortaköy ilçesinde küçük bir evde yaşayan ve doğuştan bedensel engelli olan Tekin, babasını 6 yıl önce kaybetmesinin ardından annesiyle hayatını sürdürmeye çalışıyor. Tekin, engeline rağmen hayata sımsıkı sarılması ve mücadele azmiyle de çevresindekilerin takdirini topluyor.

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’e hayranlığı nedeniyle 4 yıl önce ilk fotoğraf makinesini alan ve amatör olarak gazetecilik mesleğine soyunan 16 yaşındaki Tekin, gittiği etkinlikleri fotoğraflayarak sosyal medya üzerinden takipçilerini bilgilendiriyor.

Yaklaşık 6 aydır bir arkadaşı ile internet sitesinde fotoğrafları ve haberlerini yayınlayan Tekin’in en büyük hayali ise bir gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını çekebilmek.

Tekin, yaptığı açıklamada, 9. sınıf öğrencisi olduğunu, derslerden artan zamanlarda gazetecilik yapmaya çalıştığını söyledi.

Engelli olduğu için habere gitmekte zorluk yaşadığını, zaman zaman diğer gazetecilerden yardım aldığını anlatan Tekin, “Engelli olmanın bu işi yapmada sakınca oluşturmadığını düşünüyorum. İnsan belki bugün engelli olmayabilir ama iki saniye sonrasını bilemezsiniz. Hayat şartları ne olursa olsun gülümsemekten vazgeçmemeliyiz” diye konuştu.

“Hiçbir çalışmamızı kaçırmıyor”

Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can ise Muhammet Tekin’in engeline rağmen kendilerini takip edip, halkı bilgilendirmesini takdir ettiklerini söyledi.

Genç yaşta hiçbir engel tanımadan etkinliklere katılmasının kendileri için çok anlamlı olduğuna işaret eden Can, “Birçok kişiye örnek olacak şekilde faaliyet yürütüyor. Hiçbir çalışmamızı da kaçırmıyor” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.