Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Gaziler’den Vali Aykut Pekmez’e ziyaret

Gaziler’den Vali Aykut Pekmez’e ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
31 Temmuz 2018 02:54

Kıbrıs Barış Harekâtının 44. Yıldönümü münasebetiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ beraberinde Kıbrıs, Kore ve malul gazilerden oluşan heyet ile birlikte Vali Aykut Pekmezi ziyaret etti.

Valilik makamında kabul ettiği gazilerle bir süre sohbet eden Vali Pekmez; 20 Temmuz 1974 yılında soydaşlarına sahip çıkarak adaya barış ve huzuru getirmek için giden Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevini şehit ve gaziler vererek en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.

Kıbrıs Barış Harekâtının haklılığının günümüzde gelinen noktada daha iyi anlaşılacağını belirten Vali Pekmez; ‘O dönem o harekât yapılmasaydı şu anki durum göz önüne alındığında adada durum çok daha farklı olacaktı’ dedi.

Harekât esnasında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Pekmez; “Oraya gitmekteki amacımız garantörlük hakkımızı kullanarak barışı sağlamaktı. Soydaşlarımızın can ve mal güvenliği barış harekâtına katılan sizler sayesinde sağlandı. Hepinize sağlıklı bir ömür diliyorum’ dedi.

Dernek başkanı Mustafa Dağ ise kendilerini kabul ettiği için Vali Aykut Pekmez’e teşekkür ederek o dönemde adada yapılan soykırım ve haksızlığa karşı durmak ve soydaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için Türk Silahlı Kuvvetlerin birer mensubu olarak gittiklerini söyledi.

Harekâtta havadan ve karadan kahramanca mücadele ettiklerini belirten Dağ; “ Soydaşlarımızı kurtararak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini adada egemen bir devlet olarak varlığını sürdürmesi için dünyaya duyurduk” diye konuştu.

Dernek faaliyetleri hakkında Vali Aykut Pekmez’e bilgi veren Dağ, kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı duydukları memnuniyeti belirterek Vali Aykut Pekmez’e teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.