Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Genç Osman Parkı açılışa hazır

Aksaray Belediyesi tarafından 2 yılda tamamlanan ve Aksaray’ın en büyük parkı olma özelliği taşıyan Genç Osman parkı açılışa hazır hale geldi..

Genç Osman Parkı açılışa hazır
Aksaray Anadolu AŞ
21 Mayıs 2016 17:59

Açılış öncesinde parkta incelemelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehrin en kalabalık mahallelerinden olan Cumhuriyet mahallesinde yapımı tamamlanan parkın açılışa hazır hale geldiğini kaydetti. Genç Osman parkında açılışa özel çiçeklerle süslemeler devam ederken çiçek dikimiyle tasarlanan Dev Türk Bayrağı şimdiden büyük beğeni toplamaya başladı. Genç Osman Parkının kısa süre içerisinde eksikliklerinin tamamlanarak görsel şölenle Aksaray halkının hizmetine sunulacağı bildirildi.

Açılışa özel büyük bir organizasyon düzenleyen Başkan Yazgı verdiği sözü yerine getirmenin gururuyla parkın açılışını tam bir şenlik havasında halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet Mahallesinde 180 Bin Metrekare alan üzerine kurulan Genç Osman Parkı, yoğun iş temposunda yorulan Aksaraylıların hafta sonları dinlenebileceği, her yaş grubundan insanların çeşitli branşlarda spor yapmalarına imkân sağlayacak. Parka gelenler bir yandan doğada dinlenmenin, bir yandan da spor yaparken eğlencenin keyfine varacak.
İki sene önce yapımına başlanılan parkta 2 adet Halı saha, 2 adet Basketbol saha, Voleybol sahasının yanında tenis kortunun ve spor aletlerinin de içinde yer aldığı Spor kompleksi, 100 metrekarelik soyunma kabini, çocuklar için oyun alanları, piknik ve barbekü alanlarıyla Aksaray örnek bir dinleme alanına sahip oldu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, açılış öncesinde park içerisinde spor ve sosyal tesislerin son kontrollerini yaptı. Başkan Yazgı, “İlimizde parklar konusunda hassas bir çalışma içindeyiz, değişim projelerimiz hayat buluyor. Aksaray’ımızın her yeri bizim için değerli ve biz memleket aşığı olarak büyüdük. Bu sevgiyle kentimizi en modern ve yaşanabilir şehirlerarasına getirmek için durmak yok yola devam düsturuyla var gücümüzle çalışmaktayız” dedi.

enç Osman Parkı, Aksaray ve özellikle de Cumhuriyet Mahallesinin birçok ihtiyacını karşılayacak dev projelerden biri olma özelliğini taşıyor. Parkta spor kompleksinin yanında çocuklara özel oyun alanları tasarlandı. Ayrıca burada Aksaray da ilk defa gerçekleştirilen bir oyuncak alanı kuruldu. Yoğun yeşillendirme ve çevre düzenlenmesiyle bölge için uygulanan özel çalışmalardan biri oldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.