Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Genç Tarihçiler Çalıştay’da bildirilerini sundu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, fikirlerin eylemler kadar önemli olduğunu belirtti ve fikirlerin sürekli gündemde tutulması, konuşulması ve tartışılmasının daha kalıcı etkiler bıraktığını söyledi..

Genç Tarihçiler Çalıştay’da bildirilerini sundu
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mayıs 2016 21:31

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Genç Tarihçiler Öğrenci Çalıştayı”nın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.

Farklı üniversitelerden de katılımın olduğu çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Şahin, geleneği olan işler ortaya koymanın önemine temas etti.

Bir defaya mahsus, sabun köpüğü gibi çalışmalar yapıp, defteri kapatmak gibi bir adet olduğunu belirten Şahin, “Bu yanlış bir anlayış, çünkü bu tip yaklaşımlar kalıcı izler bırakmıyor” dedi.

“İnsanlık tarihine damgasını vuran izler nedir?” tartışmasının kadim bir tartışma olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü, şöyle devam etti:

“Fikirler mi, eylemler mi?” diye sorular sorulur. Fikirleri tekraren gündeme taşımak, tartışmak, konuşmak daha uzun süreli etkiler bırakıyor. Bu çalıştayın da kalıcı izler bırakacağını umuyorum. Gelenek oluşturmak kolay bir iş değil. Bir gelenek oluşturmaya çalışan ekibi tebrik ediyorum” dedi. Tertip Komitesi adına konuşan ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Şimşek ise, Sosyal Bilimlerin Türkiye’de hızla yükseldiğini belirterek, “Bu yükselişe rağmen halâ hak ettiği değeri bulduğunu söyleyemeyiz. TÜBİTAK’ın bilimsel araştırmalara verdiği desteklere baktığımızda, 500 projenin sadece 50’sinin Sosyal Bilimler alanına ait projeler olduğunu görüyoruz. Bundan 10 yıl önce bu bile yoktu. Son dönemde yükseliş var ama Sosyal Bilimlere verilecek destekler, yapılan çalışmalarla da alakalıdır” dedi.

Sosyal Bilimler içerisinde Tarih’in ayrı bir öneme sahip olduğundan da söz eden Şimşek, “Tarihe önem vermek büyük devletlerin işidir. ABD, bugün Ortadoğu’yu dizayn ederken, devlet yöneticilerinin danışmanları bir mühendis veya Tıpçı değil, tarihçidir. Bizim ülkemizde de zaman içerisinde Tarih’e hak ettiği değerin verileceğini umuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tarih Bölümü öğrencileri, 7 oturum halinde bildirilerini sundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.