Dolar 32,5125
Euro 34,5573
Altın 2.493,09
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Gıda israfına dikkat çeken proje kabul edildi

Gıda israfına dikkat çeken proje kabul edildi
Aksaray Anadolu AŞ
12 Nisan 2018 16:03

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Gıda Topluluğu’nun hazırladığı “Eat Well Save Money Save the Planet” isimli proje, AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Gençler başta olmak üzere, toplum bütün kesimlerinin dikkatini gıda israfına çekmek için hazırlanan proje, israfın önüne geçebilmek için alınabilecek bireysel ve toplumsal önlemleri de içeriyor. İspanya, İtalya, Litvanya, Letonya ve Makedonya’dan katılımcılarla yürütülen proje kapsamında israfın boyutu ve nedenleri üzerine çalışmaların yanı sıra, ziyaretler ve diğer dış mekân etkinlikleriyle toplumu bilinçlendirmek hedefleniyor. Topluluk Danışmanı Doktor Öğretim Üyesi Ayhan Duran, Topluluk Başkanı İsmail Zincir ve Topluluk Üyeleri Hasret Baş, Emine Doğan ve Necati Yurtbilir, projeye dair yaptıkları açıklamada, şunlara dikkat çektiler: “Projede yer alan katılımcılar birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulmuştur. Öncelikle yaşadığımız dünya ve içinde bulunduğumuz toplum adına harekete geçmeyi ve inisiyatif almayı gerçekleştirdik. Proje kapsamında oluşturulacak online platform sayesinde, şehirlerimizde oluşan israfı azaltma yolunda adımlar atılmıştır. Proje ile gençler hem gıda israfı kavramını, hem de ekonomi ve çevre üzerindeki etkilerini inceleyecek, dijital ve sosyal beceriler gibi farklı alanlarda da kendilerini geliştirecekler.”

Projenin önemine dikkat çeken ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalışmaya katkı sunanları tebrik etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.