Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Google Maps internetsiz de çalışıyor!

Google, bugün Android için yayınladığı bir güncellemeyle Google Maps’e internetsiz navigasyon özelliğini ekledi. Bu özellik iOS’e gelecek mi? Google Maps nedir? Nasıl çalışır?

Google Maps internetsiz de çalışıyor!
Aksaray Anadolu AŞ
12 Kasım 2015 22:03
Navigasyon sektörünün lideri Google Maps, bir süredir çevrimdışı navigasyon hizmeti vermemesiyle eleştiriliyordu. Gelen şikayetlere kulak veren Google, Android için bugün yayınladığı bir güncelleme ile çevrimdışı navigasyon özelliğini uygulamaya ekledi.

İnternetsiz Google Maps nasıl çalışıyor?

iOS için de önümüzdeki günlerde geleceği öğrenilen yeni özellik, Google Maps kullanıcılarının önce internete bağlı olarak belli bir bölgeyi seçmesi ile başlıyor. Daha sonra seçilen bölgenin etrafındaki konum bilgilerini indiren ve kaydeden uygulama, internet olmadan da navigasyon hizmeti veriyor.

Ayrıca bir bölgenin bilgilerini indirdikten sonra 15 gün içerisinde cihaz tekrar internete bağlanırsa Google Maps, yeniden aynı bölgenin verilerini indirerek konum bilgilerini güncel tutacak.

Google’ın ürün yöneticisi Amanda Bishop, “Bu yeni özellik için 2-3 yıldır çalışıyorduk. Google Maps’in mobil internet üzerinden kullanımı hakkında birçok şikayet almıştık. Google Maps’e ekleyeceğimiz bu özellik, yaşanan problemleri büyük ölçüde giderecek” açıklamasını yaptı.

Google Maps’in yeni versiyonu dünya çapında bugün yayınlanmaya başlandığından güncellemenin ülkemizde de kullanılabilir olmasının biraz zaman alabileceğini hatırlatalım..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.