Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Görme Engellilerin Dünya Bakış Açıları konulu sempozyum gerçekleştirildi

ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binası, görme ve bedensel engellilerin hayatını kolaylaştıracak teknolojilerle donatılacak.

Görme Engellilerin Dünya Bakış Açıları konulu sempozyum gerçekleştirildi
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ocak 2018 00:43

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Birimi, Beyaz Baston Görme Engelliler haftası nedeniyle, “Görme Engellilerin Dünya Bakış Açıları” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Sempozyuma, 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı, Yusuf Çıtak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Sorumlusu Fuat Demir, Milli Eğitim Personeli Muammer Acar ve Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş konuşmacı olarak katıldılar.

Sempozyuma, Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Kurum Müdürü Zülfikar Çakmak, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mustafa Aliç, Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Koca Çalışkan, Aksaray Belediyesini temsilen Sosyal İşler Müdürlüğü şefi Özcan Ozan, ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Metin Güzel, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Şahin Tüysüz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Karanfil, Eğitim Birimi Sorumlu Hemşireleri Feray Şeker Börksüz, Pınar Yapılcan ve hastane personeli katıldılar.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mustafa Aliç; Engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılar ve zorluklar hakkında bilgi sahibi olmak, çözüm önerileri sunmak üzere bu sempozyumun organize edildiğini, İl Sağlık Müdürlüğü olarak burada dillendirilen görüşleri dikkate alacaklarını ifade etti.

Sağlık Müdür Vekili Dr. Aliç, kurum olarak engellerin kaldırılması hususunda üzerlerine düşen görevleri her zaman yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Sempozyumda, sırası ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk evleri sorumlusu, görme engelli Fuat Demir, 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı görme engelli Yusuf Çıtak, Milli Eğitim çalışanı görme engelli Muammer Acar ve Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar, görme engellilerin, günlük hayatlarını kolaylaştırmak, hastaneye ulaşımında karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak ve hastane içinde yardım almaksızın bağımsız olarak hareket ederek muayene ve tedavilerini yaptırabilmeleri için yapılması gereken altyapı düzenlemelerini dillendirdiler. Ayrıca hastane içerisinde engellilere yardımcı olması ve yönlendirmesi için “Engelli Birimi” oluşturulması istenildi.

YENİ HASTANE “ ENGELLİ DOSTU AKILLI BİNA” OLACAK

“Görme Engellilerin Dünya Bakış Açıları” konulu sempozyumda ortaya atılan sorunlar ve çözüm yolları, inşaatı devam eden yeni ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, bedensel ve görme engellilerin ulaşımı ve hayatını kolaylaştıracak teknoloji ile donatılıp , “Engelli dostu, akıllı bina” olması için rapor halinde, Hastane Başhekimliğine, İl Sağlık Müdürlüğüne, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Aksaray Belediyesine sunulacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.