Son dakika haberi bulunmamaktadır.   Aksaray Canlı    Aksaray Tanıtım    Aksaray Tarihi    Künye  
Aksaray ~ Aksaray Haberleri ~ Aksaray Haber
Anasayfa | Site Defteri | İletişim | Reklam | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | Yazar Girişi

HABER ARA


Gelişmiş Arama

NÖBETÇİ ECZANELER

Aksaray Nöbetçi Eczaneler

AKSARAY'a ÖZEL

Şehitlerimiz

Aksaray'lı Şehitlerin listesi..

Belediye Başkanları 2009 Aksaray Belediye Başkanları listesi..

Telefon Rehberi

Aksaray ili telefon rehberi..

Köy Muhtarları 2009 Aksaray Köy muhtarları listesi..
Aksaray Tanıtım Filmi İlimizle ilgili tanıtım filmi..

Aksaray il Haritası

Ayrıntılı görebileceğiniz harita..

Mahalle Muhtarları 2009 Aksaray Mahalle muhtarları listesi..

HAVA DURUMU

Müze bedava oldu, ziyaretçi sayısı düştü

Aksaray Haber Sitesi

Dünyanın bilinen en eski beyin ameliyatının izlerini taşıyan 10 bin yıllık kafatası ile bir kedi mumyasının da sergilendiği Aksaray Müzesi'nde girişler 2009'da ücretsiz hale getirilmişti. Ancak ziyaretçi sayısındaki düşüş yetkilileri şaşırttı..

Kategori  Kategori : Kültür & Sanat
Okunma  Okunma : 1529
Tarih  Tarih : 06 Mart 2010, 15:33
Editör  Editör : Ayşe ÖZYURT

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto




Aksaray Müzesi geçtiğimiz yıl ücretsiz hale getirildi. Ancak son istatistikler ziyaretçi sayısında düşüş olduğunu gösteriyor.

Habertürk'te yayınlanan habere göre 2006 yılının sonunda hizmete giren Aksaray Müzesi, Türkiye'nin sayılı müzelerinden biri olarak kabul ediliyor. Dünyanın bilinen en eski beyin ameliyatının izlerini taşıyan 10 nin yıllık kafatası ile bir kedi mumyasının da sergilendiği Aksaray Müzesi'ne girişler 2009'da ücretsiz hale getirildi.

Aksaray Müze Müdür vekili Fahri Ayçin'in yaptığı açıklamaya göre müzede 13 bin civarında arkeolojik ve etnografik eser bulunuyor. Bazı eserlerin Türkiye'de tek olduğunu kaydeden Ayçin "Arkeoloji salonumuzda Aşıklı Höyük'ten çıkartılan 10 bin yıl öncesine ait dünyada bilinen ilk ameliyatlı kafatası bulunuyor. Genç bir kadına ait bu kafatası, tıp tarihinde bilinen ameliyatlı en eski kafatasıdır. Mumya salonumuzdaki Bizans dönemine ait mumyalar ve bunlara ait eşyalar dikkat çekicidir. Yine Bizans döneminden kalma kedi mumyası da Türkiye'de başka hiçbir müzede yoktur. Özellikle çocuk mumyaları bugüne kadar korunmuş olmalarıyla ilgi çekmektedir.'' dedi.

ZİYARETÇİ SAYISININ AZALMASI ŞAŞIRTICI

Müzeye girişlerin ücretsiz hale getirildiği 2009 yılında ziyaretçi sayısının azalmasının kendilerini şaşırttığını belirten Ayçin, şöyle devam etti: ''2009 yılı Temmuz ayından itibaren Aksaray Müzesi'ne ziyaretler ücretsiz hale geldi. Buna rağmen ziyaretçi sayısının düşmesinin nedenini biz de çözemedik.

Aksaray Müzesi'ni 2008 yılında 7 bin 14 yerli turist ziyaret ettiğini hatırlatan Ayçin, 2009 yılı içinde ise müzelerini ziyaret eden turist sayısının ise 5 bin 332'ye gerilediğini dile getirdi.

Ayçin şöyle devam etti: "Müzeye yabancı turist ziyaretlerinin başlaması çok önemli. 2009 yılında müzemizi ziyaret edenlerin 167'sini yabancı turistler oluşturuyor." 

Facebook'da Paylaş



Yazdırılabilir Sayfa Word'e Aktar Tavsiye Et Yorum Yaz

Bu habere toplam 1 yorum yazılmıştır.

ercan güneş [ 10 Mart 2010, 22:41 ]
Şehir merkezine uzak olması nedeniyle öğrencileri getirip götürmekte zorluk çekiyoruz..

- TÜM YORUMLAR -

Kültür & Sanat

En Çok Okunan Haberler

SAAT-TAKVİM

KÖŞE YAZARLARI

14 ŞUBAT BAHANE ALIŞVERİŞ ŞAHANE11 Şubat 2012

ANKET

Nevzat Palta Belediye Başkanlığı için tekrar aday olursa




Tüm Anketler


DÖVİZ KURLARI

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.7541 1.7626
  Euro 2.3216 2.3328

GAZETE BAŞLIKLARI

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta

   

Anasayfa  Künye  Arşiv Reklam  İletişim  Sitemap  RSS

Hosting : agt Bilişim Yazılım : Mydesign
Yönetim : Gökhan TURGUT - 0.506 878 12 16