Aksaray Canlı    Aksaray Tanıtım    Aksaray Tarihi    Künye  
Aksaray ~ Aksaray Haberleri ~ Aksaray Haber
Anasayfa | Site Defteri | İletişim | Reklam | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | Yazar Girişi

HABER ARA


Gelişmiş Arama

NÖBETÇİ ECZANELER

Aksaray Nöbetçi Eczaneler

AKSARAY'a ÖZEL

Şehitlerimiz

Aksaray'lı Şehitlerin listesi..

Belediye Başkanları 2009 Aksaray Belediye Başkanları listesi..

Telefon Rehberi

Aksaray ili telefon rehberi..

Köy Muhtarları 2009 Aksaray Köy muhtarları listesi..
Aksaray Tanıtım Filmi İlimizle ilgili tanıtım filmi..

Aksaray il Haritası

Ayrıntılı görebileceğiniz harita..

Mahalle Muhtarları 2009 Aksaray Mahalle muhtarları listesi..

HAVA DURUMU

EN ÇOK OKUNANLAR

Belediye Başkanı Palta, Baro Başkanı Yenil'e cevap verdi

Aksaray Haber Sitesi

İçe suyu konusunda değerlendirme yapmak ve bazı konulara açıklık getirmek için basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Nevzat Palta sudaki kokudan Baro Başkanı Abdülkerim yenil tarafından yapılan açıklamaya kadar bir çok konuyu değerlendirdi..

Kategori  Kategori : Aksaray Gündem
Okunma  Okunma : 1215
Tarih  Tarih : 12 Mart 2010, 03:05
Editör  Editör : Ayşe ÖZYURT

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto




Konuşmasına Baro’ya cevap için basın toplantısı düzenlemediğini vurgulayarak başlayan Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Biz şimdiye kadar nerede ne açıklama yapmışsak bu sözlerimizin her zaman arkasındayız. Halkımızın sağlığı bizim için en önemli unsurdur ve bu konuda hiçbir şekilde taviz vermeyiz. Son dönemde içme suyunun tadında ve kokusunda bir değişiklik var. Bunun nedeni de Mamasın Barajında zaman zaman meydana gelen dalgalanmalardır. Ancak şebekemizdeki su kesinlikle sağlığa elverişsiz değildir. Klorlama başta olmak üzere arıtma tesisinde her türlü işlem yapılıyor ve içilebilecek şekilde şebekeye veriliyor. Kokuyu gidermek için çeşitli çalışmalar yapılacak. Ancak biz barajın alt noktasından suyu alıyorduk ancak bunu 2-3 metre yukarıya çıkartarak dalgalanma sonrası kokuyu bir nebze çözmek istiyoruz. Bununda çalışmaları haftalar öncesinden başlatıldı. Ayrıca Barajı kirletecek unsurlarında önlenmesi için Çevre Bakanlığı başta bir çok bakanlık çözüm yolları arıyorlar. Yapılacak çalışmayla barajın her yönde kirliliği önlenecek.”dedi.

BELEDİYE VE HIFZI SIHHA SÜREKLİ SUYU KONTROL EDİYOR

Aksaray Belediyesi ve Hıfzı Sıhha laboratuarının sürekli sudan numuneler aldığını ifade eden ve laboratuar sonuçlarını gösteren Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Bakın bu veriler bizim laboratuar değil, Hıfzı Sıhha laboratuarlarının verileridir. Her gün bu veriler yenilenmektedir. Verilere baktığımızda AB ve Sağlık Bakanlığının bildirdiği arsenik ve diğer oranlar suyumuzda verilen oranların altındadır. Yani suda arsenik oranı yüksek değildir. Zaten bunun için gerekli tüm işlemler arıtmada yapılıyor. Aksaray Volkanik bir ortamda olduğu için arsenik kaçınılmaz ama biz gerekeni yapıyoruz. Bağlı’dan gelen suda biraz fazla çıkıyor ama orada da çalışmalar devam ediyor. 2.5 milyon liralık bir yatırım yapılıyor Mayıs ayından itibaren orada da sorun kalmayacak.”dedi.

BARO BAŞKANININ GÖSTERDİĞİ TABLO YANLIŞ YAPILMIŞ

Baro Başkanı Abdülkerim yenil tarafından yapılan açıklamayı da değerlendiren Başkan Palta, “Yine söylüyorum Baro Başkanı bizden randevu alsa biz gereken açıklamayı kendisine de bu gün yaptığımız gibi yapardık. Onlara 3 soru soracağım. Bakın biz Hıfzı Sıhha laboratuarının verileriyle konuşuyoruz. Şimdi 1)- Bu analizleri hangi laboratuar yapmış. Laboratuar ismi olmadan veriler kabul edilemez. 2)- Bu laboratuar kabul görmüş bir laboratuar mı? Çünkü her laboratuar bu analizi yapamaz. 3)- Belirtilen bölgelerden numuneleri kim yada kimler aldı. Nasıl aldı? Öncelikle bu soruların cevaplanması lazım.”dedi.

Baro Başkanının elindeki sonuç tablosunun da yanlış hazırlandığını ifade eden Başkan Palta, “ Başkana bu tabloyu kim yada kimler verdiyse tablo bile yanlış hazırlanmış. Arsenik oranı 10 olması gerekirken 5 yazılmış. Diğer verilerde yanlış yazılmış. Yani tabloyu hazırlayanlar mikrogram ve miligramı bile ayırt edemeyecek kişiler.”dedi.

SU FİYATLARI AKSARAY’DA GAYET NORMAL

Su fiyatları 2 yıl zam yapılmadığını bu yılda cüzi bir zam yapıldığını ifade eden Başkan Palta, “Ekonomik kriz nedeniyle 2 yıl suya zam yapmadık. Bu yılda cüzi bir zam yaptık. Bu oran çevre illerde daha yükse. Bizde metreküpü 1 lira 65 kuruş. Bu rakam Kayseri’de 1 lira 85 kuruş, Karaman 1 lira 80 kuruş, Nevşehir’de 1 lira 96 kuruş, Yozgat’ta sadece Aksaray’la aynı 1 lira 65 kuruş. Niğde’de daha ucuz görünüyor ama kademeli yapıldığı için tam takam yok.”dedi.

İçme suyu ve kanalizasyon için 1 yılda yaklaşık 13 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Palta, “Yatırım için 13 milyon liralık yatırım yaparken sudan ve çöpten tahsilatımız 8 milyon civarında bir tahsilattır. Aradaki fark büyük. Bu çark yürür mü? Derseniz. Yürütüyoruz.”derim.”dedi.
Daha sonra soruları yanıtlayan Başkan Palta baro’nun ve kendilerinin yaptığı açıklamaların değerlendirmesini basın mensuplarına bıraktığını ifade etti..


Facebook'da Paylaş



Yazdırılabilir Sayfa Word'e Aktar Tavsiye Et Yorum Yaz

Bu habere toplam 1 yorum yazılmıştır.

Ramazan [ 12 Mart 2010, 09:50 ]
Kolayi var sayin baskan, sayin Melih Gokcek ve sayin T.Erdogan takdigi uygulayin, cok cabuk sunuc alisiniz tahminimce.!! Baro baskani daha iyi biliyorsa o gelsin yonetsin!!!! Neyse kizmayin elestirilere acik olun, herkesten once boyle konulari siz halka aciklayin ki surekli savunma haline gecmeyin.! Tavsiyedir!!

- TÜM YORUMLAR -

Aksaray Gündem

En Çok Okunan Haberler

SAAT-TAKVİM

KÖŞE YAZARLARI

DOĞAYA KAÇIŞ08 Şubat 2012

ANKET

Nevzat Palta Belediye Başkanlığı için tekrar aday olursa




Tüm Anketler


DÖVİZ KURLARI

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.7447 1.7531
  Euro 2.3164 2.3276

GAZETE BAŞLIKLARI

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta

   

Anasayfa  Künye  Arşiv Reklam  İletişim  Sitemap  RSS

Hosting : agt Bilişim Yazılım : Mydesign
Yönetim : Gökhan TURGUT - 0.506 878 12 16