Dolar 32,3363
Euro 35,1725
Altın 2.241,49
BİST 8.729,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Hanımeli Pazarı büyük ilgi görüyor

Hanımeli Pazarı büyük ilgi görüyor
Aksaray Anadolu AŞ
19 Mart 2018 17:09

Aksaray Belediyesi ile Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından kadınların el emeği ürettiği ürünlerini satabilecekleri “ Hanımeli Pazarı” büyük ilgi görüyor.

Aksaray Belediyesi’nin dar gelirli kadınların ekonomik hayata katılımlarını arttırmaya ve girişimciliklerini desteklemeye yönelik kurduğu Hanımeli Pazarı kadınlara iş olanağı sağlarken, Belediye Bakanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Pazar esnafı kadınlara destek olmaya devam ediyor.

Hanımeli Pazarını ziyaret eden Hasibe Yazgı, “Hanımlarımızın ekonomik hayata katılımlarını artırmak ve girişimciliklerini desteklemek amacıyla Aksaray’da ilk kez kurulan Hanımeli Pazarımıza tüm Aksaraylıları davet ediyoruz. Çalışan vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı hem kahvaltıya hem de öğle yemekleri için Hanımeli Pazarımıza davet ediyoruz. Halkımızın desteği ile Hanımeli Pazarımızın daha da büyüyüp gelişeceğine inanıyoruz.” Dedi.

Hasibe Yazgı, ilk etapta 60 kadına iş imkânı sağladıkları Hanımeli Pazarına ilginin büyük bir artış gösterdiğini ifade ederek, Pazarda stant açarak ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen 30 bayanın daha müracaat ettiğini kaydetti.

Girişimci ve emekçi kadınlar, her hafta Çarşamba günü Cumartesi pazarı pazar alanında kurulan Hanımeli pazarında kendi ürettikleri aksesuar, giyim, ev tekstili, takı, gıda, oyuncak gibi çeşitli ürünleri satışa sunuyor.

Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından ürün geliştirme, girişimcilik eğitimleri ile desteklenen girişimci kadınlar, pazar yeri sayesinde edindikleri bilgi ve becerileri satışa dönüştürüyor, müşteri ile ilişkiler konusunda deneyim kazanıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.