Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Hanımlar AKMEK’te el emeği göz nuru üretiyorlar

Aksaray Belediyesi’nin hanımlara yönelik hizmetleri büyük ilgi görüyor..

Hanımlar AKMEK’te el emeği göz nuru üretiyorlar
Aksaray Anadolu AŞ
7 Kasım 2015 19:51

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın hanımlara yönelik en büyük projelerinden birisi olan ve içinde kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna, buhar odası, fitness salonu, spor salonu, kütüphane ve kabul salonu inşaatı bulunan Kadın Aktivite Merkezi inşaatı projesi büyük bir hızla devam ederken, Mevcuttaki (AKMEK) Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Kadın Aktivite Merkezi’n de de kurslar titizlikle sürüyor.

AKMEK’te Ocak-Haziran 2015 döneminde 660 kayıt yaptırıldığı, 400 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı belirtilirken, Spor ile birlikte 638 kursiyerin kurlara devam ettiği bildirildi. Ayrıca AKMEK bünyesine yeni branşlarında eklenerek toplamda 20 branş daha açıldığı ifade edildi.

Açılan Branşlar;
Bilgisayar
Giyim ( dikiş )
Takı tasarımı
Kurdele nakışı
Tel kırma
Kâğıt rölyef
Porselen boyama
Çeyiz ürünleri hazırlama
Çini işlemeciliği
Moda tasarım
Stilistik
Kâğıt telkari
Yağlı boya resim
Ahşap yontu(akşam karma)
Çocuklar için yağlı boya resim
Minyatür
Kara kalem
Kokulu sabun
Aksesuar süsleme
Spor kültürpark spor

AKMEK kadın aktivite merkezi kurslarında Temmuz-Eylül 2015’de çocuklar için yaz kursları açıldı. 7 Branşda 9 yaş ve üzeri gençlere eğitim verildi. Toplamda 145 kayıt kişi yaptırdı. 95 öğrenci sertifika almaya hak kazandı. AKMEK’TE 12 Ekim 2015’de yeni dönem eğitimini başlamış olup bünyesine yeni branşlar ekleyerek toplamda 18 branş açıldı. Toplamda 940 kişi kayıt yaptırdı ve eğitime devam ediliyor.

Açılan Branşlar:
Bilgisayar
Giyim ( dikiş )
Takı tasarımı
Kurdele nakışı
Tel kırma
Kâğıt rölyef
Porselen boyama
Çeyiz ürünleri hazırlama
Çini işlemeciliği
İğne oyası – dantel anglez
Ahşap boyama
Kâğıt telkari
Yağlı boya resim
Çocuklar için akrilik boya resim
Kara kalem
Kokulu sabun
Spor
Kültür park spor

Branşlar içerisinde en çok ilgi gören ve katılım sağlanan kurs kâğıt rölyef olup merkez ve adese sanat atölyesinde 6 grup olarak açıldı. Hanımların talepleri üzerine iğne oyası – dantel anglez kursu ile ahşap boyama Branşları da AKMEK bünyesine kazandırıldı.

AKMEK bünyesinde ilk defa 2015 yazında 9yaş ve üzeri gençlere yönelik 7 Branş da yaz kursları açıldı.

Mucit tasarımlar
Kara kalem resim
Porselen boyama
Kâğıt telkârî
Kokulu sabun
Takı tasarım
Dini değerler eğitimi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.