Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
BİST 8.734,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

‘Haydi Konuş Bakalım’ fikstür çekilişi yapıldı

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Aksaray Belediyesinin katkılarıyla Hazım Kulak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Haydi Konuş Bakalım” adlı Liseler arası münazara yarışmasının 3.’sü 18 Aralık 2017 Pazartesi günü başlıyor.

‘Haydi Konuş Bakalım’ fikstür çekilişi yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Aralık 2017 23:57

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Aksaray Belediyesinin katkılarıyla Hazım Kulak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Haydi Konuş Bakalım” adlı Liseler arası münazara yarışmasının 3.’sü 18 Aralık 2017 Pazartesi günü başlıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, münazara öncesi münazaraya katılan olan 16 Lisenin idarecisi ve öğrencileriyle Grand Altuntaş Otelde düzenlenen sabah kahvaltısı programında bir araya geldi. Kahvaltı programına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya ve 16 okulun idarecisi ve yarışmaya katılacak öğrenciler katıldı.

Münazara yarışmasını organize eden Hazım Kulak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Altınpınar yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ’ya teşekkür ederek “ Haydi Konuş Bakalım adlı münazara yarışmasını Aksaray Belediyemiz maddi ve manevi olarak destekliyor. Onların sponsorluğu ile bu programları icra etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız münazara çalışmasına bu yıl 16 okulumuz tarafından ilgi gördü. Bu yıl geçen seneden farklı olarak 2 ilçemizden ve 1 kasabamızda bulunan liselerden katılım sağladı. Bu münazarada bizlere her türlü desteği sağlayan Aksaray Belediye başkanımıza ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise konuşmasında eğitime sağladığı katkılardan dolayı başkan Yazgı ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi; “ Bu güzel organizasyonu ve kahvaltı programını bize sunan belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu arada geleneksel hale getirdiğimiz bu münazara yarışmasını tertipleyen, organize eden Hazım Kulak Anadolu lisemize, müdürüne, müdür yardımcısına ve ekibine de teşekkür ediyorum. Sosyal ve Kültürel Belediyecilik anlamında Türkiye’de örnek sayabileceğimiz belediye başkanımız ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü Başkanımızın eğitime olan ilgisi, alakası, duyarlılığı sayesinde şu anda her alanda bizim belediye başkanlığımız ile devam eden yarışmalarımız, programlarımız var. Bu arada eğitim kökenli bir belediye başkan yardımcımız var. Güven Kemerkaya; Gerçekten eğitime başkanımızın riyasetinde verdiği değerle çok güzel hizmetler veriyor. İnşallah bunlar daha da devam edecek” diye konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada eğitime verdikleri önemin altını çizerek şunları söyledi “‘Haydi Konuş Bakalım’ adlı proje benim çok önemsediğim bir proje. Çok kıymetli Milli Eğitim müdürüm, çok değerli Başkan yardımcım, değerli personelimiz ve çok değerli 16 tane okulumuz. Bugün burada aramızda ve bu sene yapacağımız “Haydi Konuş Bakalım” yarışmasında 16 tane Okulumuz temsil edecek. Çok güzide öğrencileri, çok güzide öğretmenleri ve değerli müdürleri hepinize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Öncelikle bu heyecan güzel yani ben de her çıktığımda bu heyecanı yaşıyorum. Sizlerle hele böyle elit bir toplulukla konuşmak onlarla bir şeyleri paylaşmak buradaki heyecanı daha arttırıyor. Bu heyecanınız hiçbir zaman bitmesin inşallah hep devam etsin. Biz bu programı önce Hazım kulak Anadolu Lisesinde izledik. Daha sonra da bu projenin güzelliğini ve mükemmelliğini gördükten sonra bizde bu çorbada tuzumuz olsun maksadıyla çalışmaları başlattık ve 3 yıl boyunca da çalışmalarımız devam ediyor. Allah nasip ederse de bu güzel yarışmanın sürekli yıllar boyunca da devam etmesini çok istiyoruz. Ben Milli Eğitim müdürümüze teşekkür etmek istiyorum. Birçok programda bize hem ufuk açıcı hem de yapılacak güzel çalışmalarda bizlerin nasıl destek olacağı konusunda yardımlarını desteklerini esirgemedi. Öncelikle ona teşekkür etmek istiyorum. Ardından da bu işin başlangıcını Hazım Kulak Anadolu Lisesi yaptı. Ama bu proje büyüdü. İnşallah gelecek seneler daha da büyüyecek Milli Eğitim müdürlüğümüz bu seneki yapılan programda tamamen kendileri programları belirleyecektir. Hocalarımızı, jürilerimizi belirleyecekler, çekilecek kuralar yarışma konuları bu konularla ilgili çalışmaları Milli Eğitim başlığı altında artık devam edilecek. Dolayısıyla bu sene böyle bir değişiklikle yolumuza devam edeceğiz. Bunu hatırlatmak istiyorum. Ardından notlar aldım. Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum. Bu yarışmada kaybeden yok hepiniz kazanıyorsunuz. Bir kere sizleri tanımak bizim için çok büyük bir mutluluk. Oraya çıkarak kendinizi ifade etmeniz savunduğunuz konuları o kadar güzel anlatıyorsunuz ki? O kadar güzel coşkulu bir şekilde ifade ediyorsunuz ki, ben samimiyetimle söylüyorum meclise de gidiyoruz birçok ortamda birçok yerde de bulunuyoruz ama sizin kadar coşkulu, sizin kadar tuttuğunu koparan, sizin kadar güzel savunabileni hiç görmedim.

Gelecek sizlersiniz bunu çok açık yürekli söylemek istiyorum. Bir ara bir tartışma oldu 18 yaşında olsun mu? Olmasın mı? Vekil olabilir mi? Olamaz mı? Vallahi vekil de olursunuz, Belediye Başkanı da olursunuz. Hem bizlerden daha da iyi yaparsınız. Bu işi ben yürekten inanıyorum. Yani hem hocalarınız çok değerli hem de müdürlerimiz çok kıymetli hem de sizlerin yetişmeye ortamınız yetişme şartlarınız o kadar değerli ki, şimdi birçok yerde gittiğimizde hepsi söyleniyor ‘Ya gençleri kaybediyoruz. Gençler şöyledir böyledir’ Ben bunu söyleyen herkesle kavga ediyorum. Sizi gördükten sonra bu kavga mı üçe dörde beşe katladım. Dedim ki çocuklarımızın elinden tuttunuz mu? Onlar hiç dinlediniz mi? yoksa onlara sadece sus sen anlamazsın dediniz. Sen öyle dersen, öyle konuşursan tabii ki senin umudun olmaz. Geleceğe de iyi bir şekilde bakamazsın. Ama sizler konuşmaya başladıktan sonra elinize aldığınız o konuları coşkuyla savunmaya başladıktan sonra ben inanıyorum bunu en iyi yapacak olan sizlersiniz. Bizim en büyük sıkıntımız hep birbirimize kavga etmekle geçmiş. Bir kerede konuşmayı beceremem ya bir kere de birbirimizi anlamayı beceririm bir kerede inandığımız bir konuda sonuna kadar gitmeyi deneyelim bakalım. Belki de ülkeyi böyle düzelteceğiz. Ben böyle düzelteceğimize inanıyorum. İnşallah hiç kimse kaybetmiyor herkes kazanıyor. Biz bütün okulumuzu okullarımızı geçen sene katılan bütün öğretmenlerimiz öğrencilerimizi İstanbul’da ağırladık. Görülmesi gezilmesi gereken yerleri gezdik.” Dedi.

Konuşmaların ardından Aksaray Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı’ nın düğmeye basmasıyla 16 okulun katıldığı ‘Haydi Konuş Bakalım’ adlı liseler arası münazara yarışmasının fikstür çekilişi yapıldı. 8 gruptan oluşan münazarada konularda belli oldu. Karşılaşma takviminin de 18-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi.

Yaklaşık 3 saat süren ve oldukça verimli geçen toplantı sonrası öğrenciler ve öğretmenler Başkan Yazgı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.