Dolar 32,3397
Euro 35,1106
Altın 2.239,71
BİST 8.884,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

‘Haydi Konuş Bakalım’ münazara yarışmasının finali yapıldı

Aksaray Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen “Haydi Konuş Bakalım” adlı Liseler arası münazara yarışması Yunus Emre Anadolu Lisesi ile Somuncu Baba Lisesi arasında yapılan final ile sona erdi..

‘Haydi Konuş Bakalım’ münazara yarışmasının finali yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mayıs 2016 00:51

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç Dr. Mustafa Karataş ve Abdülhamid Han Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Semih Bacak’tan oluşan jüri önünde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Sosyal Medya Zararlıdır’ görüşü üzerinde dururken Somuncu Baba Lisesi de ‘Sosyal Medya Yararlıdır’ görüşünü savundular.

Sosyal Medya Yararlı mıdır Yoksa Zararlı mıdır konularının ele alındığı ve kıyasıya tartışıldığı münazara da öğrenciler bilgi ve hitabetleriyle izleyicilerden tam not aldı. Çekişmeli münazaranın sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirmede yarışmanın birincisi Somuncu Baba Lisesi oldu.

Aksaray Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Haydi Konuş Bakalım” adlı Liseler arası münazara yarışmasına katılan tüm okul ve öğrencileri tebrik ederek sözlerine başlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “sosyal medya yararlı mı yoksa zararlı mı noktasında Düşüncelerimiz farklı olabilir. Ama bizim meslekte yerine göre sosyal medyayı kullanmak gerekiyor fakat sadece sosyal medyayla da olmuyor insanların gözünün içine bakarak onlara dokunarak onlarla beraber olarak belki bir çayı, belki bir kahveyi beraber içerek bir şeyler paylaşılıyor. Dolayısıyla yapmış olduğumuz işleri daha çok kişiye duyurabilmenin en kolay yolu tabiki de sosyal medyadır. O nedenle benim gönlümde iki okulda birinci olmuştur ama yarışma gereği bir tane kazananı olmak zorunda o yüzden birinci olan okulu tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

Kıyasıya rekabette dostlukta kazandı

Yunus Emre Anadolu Lisesi ile Somuncu Baba Lisesi arasında kıyasıya rekabetin yaşandığı final yarışmanın sonunda Sosyal Medya Yararlıdır tezini savunan Somuncu Baba Lisesi öğrencileri, jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede birinci olmayı hak kazandı. Jürinin yarışma sonucunu açıklamasının ardından salondaki Somuncu Baba Lisesi öğrencileri ve yarışmacı öğrenciler büyük bir coşku yaşadı.

Yarışmanın sonunda öğrencilere ödüllerini Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından verildi. Yarışmanın Finalini gerçekleştiren iki okulun öğrencilerine de Aksaray Belediyesi tarafından diz üstü bilgisayar hediye edildi. Hediyelerin ardından Münazara yarışmasında kaybedenin olmadığı bir kez daha hatırlatılarak toplu bir fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.